Pakkaamisen vaikeus ja loistava reissumekko

Viime viikon Kööpenhaminan reissulle lähtiessä pakkaamisen piti olla ihan iisi homma. ”Pari mekkoa ja yhdet housut, jalkaan mokkasaappaat ja laukkuun tennarit”. Kun sitten pakkaamisen hetki koitti, näyttivät sääennusteet kohteeseen lähes koko ajaksi sadetta ja tajusin, että ajatus mokkasaappaista ei ehkä olisikaan kovin viisas.

Siinä sitten loikin tunti ennen bussin lähtöä ympäri kämppää vaatekaapilta, pyykkitelineelle ja matkalaukulta kenkätelineelle ja yritin koota palapeliä pikkuiseen lentolaukkuun.

No ei siinä kiireessä hyvin käynyt. Paniikki iski kellon tikittäessä ja mitkään kengät eivät tarjonneet samanlaista yksinkertaista ratkaisua mitä olin mielessäni jo saappaiden ja mekkojen ympärille suunnitellut. Niinpä päädyin paiskomaan kasseihin ihan liikaa kamaa. Sitä sun tätä ja vielä varmuuden vuoksi sitä ja tätä toisen kerran.

Onneksi oli kuitenkin välipysähdys yön ajan Helsingissä Iinan luona, joten tein siellä sitten lopullisen pakkaamisen. Miten voi ihminen saada tuollaisen sekopäisen shown aikaiseksi muutaman päivän reissun vaatteista? 😀

Ihan hyvät asut sinne sitten loppupeleissä päätyi mukaan. Yhtä toppia lukuunottamatta kaikki pakatut vaatteet ehtivät päällekin, eli suht optimaalinen toteutus alun panikoinnin jälkeen. Päätin kuitenkin uskaltautua matkaan rakkailla mokkasaappailla sade-ennusteista huolimatta, kun laukkuun mahtui vaihtokengiksi nilkkurit. 

Tämä syksyllä Ratsulasta hankkimani MICHAEL Michael Korsin leopardimekko on mitä parhain matkalaukkuun pakattava. Se kun on materiaaliltaan paksua ja raskaasti laskeutuvaa viskoositrikoota, joka ei rypisty oikeastaan lainkaan. Sen saattaa siis huoletta kiskaista päälle suoraan laukusta ilman minkäänlaisia oikomisoperaatioita. Sellaisia vaatteita pakkaan mieluiten matkoille mukaan. 

Tykkään tästä mekosta ihan hurjasti. Se on todella mukava päällä ja pidän erityisesti sen midimitasta, jonka vuoksi mietinkin sen jo ostovaiheessa nimenomaan noiden saappaiden kaveriksi. Minulla on ennestään yksi MK:n musta niittikoristeinen mekko, joka on ollut luottovaate ja nimenomaan usein matkoille helppoutensa vuoksi pakattava, joten luotan tämänkin kestävyyteen. 

MK:ltahan löytyy myös pluskoon valikoimaa, mutta perusmalliston kootkin yltävät osassa tuotteista kokoon XL/48. Tämäkin mekko siis juurikin kokoa XL. MK:n vaatteita, myös plusmallistoa, myy verkossa mm. Zalando. Ja täällä Porissa merkkiä löytyy tosiaan Ratsulasta.

Mekko – MICHAEL Michael Kors / Saappaat – Högl (saatu) / Laukku – Globe Hope (saatu) / Liivit – Elomi

Globe Hopen Kaste-laukku osoitti olevansa loistava reissukäsilaukku. Se nielee sisäänsä riittävästi tavaraa, myös kameran, mutta on silti melko siro laukku. Hihnan irroittamalla se muuttui illalliskelpoiseksi clutchiksi haalarin ja korkkareiden kaveriksi. 

Mutta tiedättekö mitä pakkasin mukaan ihan yli tarpeiden? Tai siis pakkaan joka kerta. Korvakoruja. Niitä on aina oltava mukana vähintään viidet, mielellään ennemmin kymmenet, olipa reissu sitten miten lyhyt tahansa. Mutta onneksi eivät vie paljon tilaa. 

Pitäisi ehkä miettiä jo valmiiksi joitakin muutaman vaatteen kapseleita, ja kirjata ne ylös, jotta voisi niistä sitten valita sopivan kokonaisuuden mukaansa reissuille.

Mullakin kun näitä 2-3 päivän työreissuja pukkaa vähän väliä, niin säästäisi paljon ärsytystä ja aikaansa, kun ei joka kerta olisi se sama pakkauspaniikki. Sellaisia settejä, missä kaikki käy yhteen keskenään ja mukaan tarvitsee reissun luonteesta riippuen 1-2 kengät ja kaikki mahtuu joko reppuun tai pieneen lentolaukkuun. 

Siis onnistun kyllä usein pakkaamaan ihan kompakteja vaateyhdistelmiä, mutta tuntuu, että ne joutuu joka kerta keksimään uudelleen. Siksi tuo valmiiden ”matkakapselien” suunnittelu ja ylöskirjaaminen olisi fiksua.

Seuraavaksi pakkaan laukun taas torstaina, mutta silloin tiedossa vain yhden yön työpyrähdys Helsinkiin. Siitä luulisi selviävän vaatteiden osalta varsin helpolla. 


Tags:
8 Comments
 • Vierailija
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Ihana mekko! Näytät upealta. Tykkään leopardikuoseista, mutta olen aina vähän vierastanut niiden käyttöä, tästä saan uskallusta kokeilla itekin, siis wau mikä nainen! Mukavaa reissua!

 • Vierailija
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Mäkin ihailen leopardikuosia muiden päällä, mutta itselleni en osaa sitä pukea, muuten kuin huivin muodossa, pikku ripauksena. Sä olet aina niin hymyilevä ja iloisen oloinen ja tyylikäs kuin mikä.

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Mullakin leopardikuosi oli vuosia sellanen, et käytin vain asusteissa. Mut sittemmin tää on lähtenyt ihan käsistä 😀

 • Vierailija
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Mä tein aikoinaan paljon matkustaessani listan, jossa oli mukana piirrokset. Tyyliin: Musta Rils-neule, tummansininen HM neule ja Marimekon hame + 2 bambusukkikset + saappaat = 2 pv. Sit piirros noista paidoista ja hameesta

  Ja pari muuta kahden päivän settiä ja sit pari 3 päivän settiä. Yhdistelemällä niistä tuli sit 2-X lukumäärälle päiviä pakkauslistoja ja aina niin että mahdollisimmn vähän tarvitsi miettiä tai ottaa tavaraa mukaan.

  Mulla oli aina myös lentolaukussa valmiina meikkipussi ja kuntosalivaatteet (toppi, caprit, sukat ja kevyet kengät). Ja lipastossa eri lokerot eri matkakohteille. Helsingin lokerossa matkakortti, VR:n aikataulu, työpaikan avainlätkä, pussukka täynnä tarpeellista (parsimisvälineet, kolikoita). Tukholma: matkakortti, rahapussi, kantiskortit, kartta jne. Ja sit erikseen lentolokero: passi, kaikki lentämiseen liittyvät kortit, tyyny, jne. Sitten pidin vielä erikseen kirjakasaa, jossa oli kaikki ne kirjat joiden arvelin olevan ok lukea, mutta ei niin hyviä että haluaisin säästää ne luettuani. Siitä sitten nappasin reissun pituuden mukaan kirjan tai kaksi mukaan ja jätin matkan varrelle.

  Nyt tää kaikki järjestelmällisyys on unta vaan 🙂 t: väsynyt äiti

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Jestas! Toi on kyllä ihan jo mastertason suunnitelmallisuutta. :0

   Saisinpa edes 40% tuosta järjestelmällisyydestä itselleni. 

 • kateellinen
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Mistä nuo mokkasaappaat on peräisin – tahtoo samanlaiset?

 • Ei-leen
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Vitsi tuo on näyttävä asu, upean villi leninki ja parina tyylikkäät pitkät saappaat!

Post A Comment