Linnanjuhla-asussa meni kaikki nappiin alusvaatteita myöden

Edellisellä viikolla olin kuvaamassa trukkeja ja niiden huoltotoimia ja pyöriskelin konepajan likaisella lattialla turvakengät jalassa, kypärä päässä ja huomioliivit päällä. Sellaiset olosuhteet ja varusteet ovat mun arkea aika usein. Gore tex -kengät, villakalsarit ja ulkoiluhousut puolestaan oleellinen osa työpukeutumistani.

Mutta sitten joskus toisinaan saa pistää päälle vähän nätimpää työasua ja sellainen hetki oli taas perjantaina, kun pääsin toista kertaa kuvaamaan Linnan juhlia Satakunnan Kansalle. Eka kerta oli viime vuonna ja silloin oli melkoinen mekkopaniikki. Vuoden takaisen asuni voit katsoa täältä.

Tänä vuonna oli sillä tavalla rennompi meininki, että kaapissa oli jo tuo viime vuotinen puku, joten jotain päällepantavaa oli varmasti. Sen verran turhamainen kuitenkin olin, että halusin katsella löytyiskö jokin vielä mieleisempi mekko.

Viime vuotinen sininen puku oli varsin hyvä työasu, mutta se ei ole sen näköinen asu, jonka valitsisin mikäli joskus tulee tarve iltapuvulle vapaa-ajalla. Niinpä selailin pukuja sillä silmällä, että jos jokin tosi hyvä oman näköinen löytyy, niin hankin, mutta jos ei, niin menen sillä vanhalla.

Ihailin jo viime vuonna Ralph Laurenin Lauren-malliston paria mekkoa ja nimenomaan tätä gun metal -sävyä. Tuolloin oli omat kokoni kuitenkin myyty kaikkialta loppuun. Niinpä ilahduin kovasti, kun saman tyylinen ja värinen mekko oli mallistossa tänäkin vuonna.

Tämä mekko täytti kaikki kriteerini, se näyttää omalta, se on joustavaa materiaalia, pääntie ei ole liian avonainen, eikä puvussa ole mitään ylimääräisiä koristuksia tai sellaista matskua jotka olisivat voineet tarttua kamerahihnaan. Ja pituuskin oli ihan just eikä melkein noiden viime vuonna hankkimieni Höglin avokkaiden kanssa.

Sama mekko on saatavilla myös hopean värisenä, mutta itse tykkäsin ehdottomasti juurikin tästä sävytä ”gun metal”. Leninkiä myy mm. Boozt, mutta omaa kokoani löytyi vain Ralph Laurenin omasta verkkokaupasta.

Sovitin muuten monta muutakin Ralph Laurenin iltapukua ja niissä olisi ollut montakin kaunista ja juurikin joustavasta matskusta olevaa pukua myös omassa koossani. Joten vinkki  nättiä ja mukavaa iltapukua etsiville plussille (ja toki myös pienempi kokoisille), kannattaa tsekata RL:n valikoimat. Kivijalkakaupoista ainakin Stockmann myy merkkiä.

 

Kampauksen minulle teki jälleen luottokampaajani Maikku Hiusmuotoilukeskus Glazesta. Hän on vastannut tukastani jo 17 vuoden ajan, joten hänen käsiinsä on helppo luottaa päänsä myös juhlatilanteissa.

Mitään muita toiveita mulla ei kampauksen suhteen ollut kuin, että halusin siihen käytettävän tuon Gauharin hiusklipsin, joka mätsäsi mekkoon aivan täydellisesti. Klipsi löytyi Helsingin Forumissa olevasta Xmas Garage pop up -myymälästä.

Meikin tein viime vuoden tapaan itse. Mun olisi aikataulujen puolesta ollut melko mahdoton ehtiä meikkiin Helsingissä ja näin kun duunikeikasta oli kyse, minulle riitti kameran taaksen ihan hyvin tällainen oma melko perusmeikki. 

Ripsivärihommat on aina olleet mulle kameran kanssa ihan epätoivoisia, mutta nyt vihdoin löytyi ripsari, joka pysyi eikä tehnyt musta pandaa. Tämä mullistava tuote oli Cliniquelta testiin saamani lämpimällä vedellä poislähtevä Lash Power mascara.

Aiemmat kokeilemani samalla systeemillä poistettavat rispivärit ovat aina murentuneet siitä silmästä, jota pidän kiinni kuvatessa, mutta tämä Clinique yllätti täysin pysymällä juuri siellä missä piti, eli ripsissä!

Kaikki illan korut olivat Björn Weckströmin Lapponialle suunnittelema Avaruushopea-sarjaa. Kaulakoru (Galaktiset huiput) ja korvakorut (Galaktinen tuuli) ovat äitini 60- ja 70-lukujen taitteessa ostamasta korusetistä, jonka sain kokonaisuudessaan itselleni ylioppilaslahjana ja sormuksen olen ostanut itse itselleni 30v-lahjaksi. 

Minun kokoelmassani on yksi sarjan rannekorukin, mutta se on itselleni sen verran tiukka, että se olisi ollut epämukava kuvatessa. Sain kuitenkin onnekseni hakea Lapponialta rannekorun lainaan. Osaksi avonaisen rannerenkaan sijaan valitsin tuon lukolla kiinnitettävän Kuunsilta-rannekorun, koska ajattelin sen olevan turvallisempi vaihtoehto. Ja olihan se myöskin hivenen sovittelemaani Darinan korua näyttävämpi.

Asu onnistui mielestäni kaikin puolin loistavasti. Kengät oli tosiaan jo viime vuonna hyväksi havaittu ja mekkokin oli niin supermukava, että sen saattoi täysin unohtaa ja työskentely ja kamerakamojen olalla roikottelu sujui ilman että vaate olisi aiheuttanut jotain hankaluuksia. Mekon liukas ja sileä matsku oli myöskin tungoksessa siitä hyvä, että ei tarvinnut pelätä tarttuvansa mistään paljeteista kiinni ohikulkijan vaatteeseen. 

Myös alusvaatteiden valinta meni ihan nappiin joten myöskin alushousut ja sukkahousut pysyivät täydellisesti linjassa koko illan alusta loppuun saakka ilman, että mitään täytyi koskaan korjailla, nostella ja nykiä. En nimittäin mitään muuta vihaa niin paljon kuin sitä, jos päälle joskus osuukin paskat alushousut tai sukkikset. Ne on asia, jotka pitää pystyä unohtamaan täysin ja väärin valittuna voivat tehokkaastikin pilata juhlatunnelman tai työhön keskittymisen.

Ja kun juurikin sukkiksista ja juhlapukeutumiseen sopivista alushousuista usein kysellään, niin tässäpä niidenkin tiedot: sukkahousut olivat jo monissa muotinäytöksissä hyväksi havaitsemani Voguen 20 den Plus Size -sukkahousut. Saatavilla koosta 44-48 kokoon 56-60. Ja kun on pluskoon sukkiksista kyse, niin koot ovat reiluja ja esim itselleni riittää tuo pienin koko.

Vyötäröosa on niin korkea, että se yltää itselläni rintsikoiden alareunaan saakka, joten välttyy siltä tympeältä sukkahousumakkaralta, jonka matalalle jäävät sukkikset kaltaiselleni omenalle aiheuttaa.

Vartaloa nuolevan puvun alla myös alushousujen valinta on sukkahousujen ohella supertärkeää. Valitsin myös ne niin korkeina, ettei niiden ja liivien väliin jäänyt yhtään tyhjää. Mun jo muuatman vuoden palvelleet lemppari ”mekkopöksyt” alkoivat olla vähän huonossa hapessa, niin hankin viime viikolla uudet. Koska aiemmat Triumphit olivat niin loistavat, niin luotin jälleen samaan merkkiin.

Kuvanmukaiset muotoilevat True Sensation pöksyt löytyivät Porin Ratsulasta. Samaa tuotetta myy monet verkokaupat ja hyvin varustetut tavaratalot ja alusvaateliikkeet. Saatavilla koot 36-46, mutta koot ovat reiluja, joten itselleni mahtui hyvin koko 46.

Vaikka ovatkin tuotenimeltään muotoilevat alushousut, niin mistään epämukavista kiristyspöksyistä ei ole kyse. Tai ainakin itse valitsin koon niin, että eivät ole erityisen piukeat. En kaivannut mitään kummoista litistävää efektiä, ei mun vartalon malli siitä miksikään muutu vaikka kiskoisin päälle mitkä kiristävät ihmepöksyt joissa hengittäminen on hankalaa. Mulle tärkeää on se, että mekkoalkkarit vaan yltävät tuonne lähes kainaloihin eikä pöksyjen vyötärönauha poraudu läskiin.

Mekko – Lauren Ralph Lauren  / Kengät – Högl / Korut – Lapponia / Hiusklipsi – Gauhar  / Laukku – Tahto Design (saatu) / Sukkahousut – Vogue Plus Size / Kampaus – Marjo Salmi, Hiusmuotoilukeskus Glaze

Monen pukeutumisoppaan ja -ohjeen mukaan pitäisi minun vartalolla varmasti valita jotain eri mallista ja ”armollisempaa”, mutta itse tykkäsin tästä vartalonmyötäisestä asustani kovasti. Se ei peittele tai tasapainota mun kropan muotoa millään tavalla, mutta kun minä nyt satun pitämään omasta vartalostani ihan sen mallisena kuin se on, niin on helppo tykätä myös tällaisesta mekosta. Bongasin yhdellä linnan vieraalla saman mekon ja oli kiva huomata miten sama asu toimi loistavasti kahdella hyvin eri kokoisella ja mallisella ihmisellä. 

Olo tässä asussa oli siis sekä kaunis, että mukava ja käytännöllinen, joten nappiin meni!


Tags:
22 Comments
 • Vierailija
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Kaunis❤️

 • E.H.
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Upea,upea mekko ja kampaus! Näytät kerta kaikkiaan tyrmäävältä!!

 • saya-
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Upea asukokonaisuus! Ja olen samaa mieltä että näyttää enemmän sun mekolta, kuin viimevuotinen vaikka sekin oli nätti 🙂 alusvaatevinkit pistän korvan taakse seuraavia juhlia odotellen. Viime vuoden postauksessa sanoit ettet halua painavia korviksia tai kolisevaa rannekorua kuvaamisen takia, miten siis noi tämän vuoden korut toimivat kameran kanssa loppujen lopuksi?

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   mä tosiaan päätin nyt uskaltaa laittaa nämä rakkaat korut pienen harkinnan jälkeen, kun kerran kävivät niin hyvin tähän mekkoon. Korvikset olivat onneksi sen verran lyhyet, että eivät olleet häiritsevät, tuota pidemmät kovat korvikset olis kuvatessa helposti vähän epämukavat. Kun siis on aina vähän pää kenossa, niin osuu helposti olkapäähän. Rannekoru mua vähän jännitti, että alkaako se ahdistaa mua kuvatessa, mutta kyllä mä sitten onnistuin sen kanssa elämään vaikka se vähän seilasikin ees taas.
   Eli edelleenkin mukavammat olisi jotkut kevyemmät korut töitä tehdessä, mutta ei nää onneksi ollut liian häiritsevät.

 • Kuorotipu
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Upea kokonaisuus 👌
  Cliniquen Lash Power on ollut mun luottoripsari vuosia. Mun tynkäripsissä se ei tee mitään taikoja, mutta pysyvyyteen voi luottaa tilanteessa kuin tilanteessa.

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Juu sama huomio, että ei se tosiaan tee mitään ihmeitä (itse kaipaisin vähän tuuheampaa jälkeä), mutta jää kyllä itsellekin tällaisten meikkiä kaipaavien työtilanteiden tuotteeksi pysyvyytensä vuoksi.

 • Vierailija
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Hienolta näyttää. Hämmästelin, että todella monella oli tuo täsmälleen sama koru tänä vuonna! Prinsessa Leian asettama tyyli se ei mene pois muodista.

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Taitaa enemmän aina näkyä just sitä Leialla ollutta Planetaariset laaksot korua. Ainakin itse bongailin sitä enemmän. Mutta ainakin yhdellä tuli myös tämä pienemmillä laatoilla oleva Galaktiset huiput vastaan.
   Mutta siis näitä molempia on tosiaan joka vuosi linnassa useammalla. Osoittaa hienosti miten ajattomat korut kyseessä kun pitävät pintansa vuosikymmenestä toiseen.

 • Vierailija
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Mun mielestä taas kaikki nämä sukkahousut jotka saa rintoihin asti luo vaan sen efektin, että on raskaana. Tasainen kumpu ilman makkaroita. Olen ostanut sukkahousuja jotka ovat sopivia, mutta ylhäältä niin isoja, että ne saa vedettyä melkein pään yli. Muotoilevat alushousut löhes rintojen alle ostin eräisiin häihin vain todetakseni, että tekevät sen kiinteän raskausmahakummun. Olisipa joku muu vaihtoehto kuin raskausmaha tai sukkahousumakkara 🙁

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   No mulla itsellä ne sukkahousut ei kyllä sille mahalle tee yhtään mitään. Se kun on nimenomaan tasainen kumpu myös ilman sukkahousuja niin se saa just sellainen olla myös sukkahousut jalassa. 😀

 • Vierailija
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Todella kaunis puku ja upea kokonaisuus😊

 • Vierailija
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  VAU! 🙂

 • Vierailija
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Hieno puku ja tyylikäs kokonaisuus. Myös meikki on upeasti tehty. Voisitko tehdä postauksen juhlamekin tekemisestä? Haluaisin oppia tekemään pysyvän meikin juhliin pohjia myöten. 😊

 • TuulikkiS
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Hollywood-glamouria Pohjolan perukoilta! Upea kokonaisuus.

 • Ellux
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Kerrassaan upea mekko ja upea kokonaisuus!

 • Rouva 66
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Oot kyllä Veera hauska nainen! Ja tosi hyvännäköinen ja tyylikäs. Moni narisijavalittaja voisi ottaa oppia reippaasta tyylistäsi ja elämänasenteestasi . Toivon sinulle kaikkea hyvää!

 • Vierailija
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Näytät upealta näissä kuvissa! Mekko on kaunis ja sopii todella hyvin.

 • Ei-leen
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Todella upea mekko ja sopii sinulle täydellisesti!

 • Nora
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Tyylikäs kokonaisuus tuo sinun asusi =) Sinulla on monesti hienoja asuja ja jotkut ovat sellaisia, joiden tyylisiä voisin itsekin pitää, esimerkiksi jotkut mekot ja tunikat. Itsekin pidän korvakoruista ja käytän niitä lähes päivittäin. Yhdistän korvakorut jopa ulkoilupukuun, tosin jos lähden vain pelkälle kävelylenkille tai menen heittämään jonkun luontopolun en laita korvakoruja, mutta jos laitan huonolla/kylmällä pakkassäällä ulkohousut jalkaan syksyllä/talvella/aikaisin keväällä ja jonkun vähän nätimmän ulkoilutakin ja olen menossa esim.keskustaan asioille laitan korvikset korvanlehtiin roikkumaan.

  Jossain aikaisemmassa postauksessa kirjoitit siitä, että sinulta on kyselty miten sinulla voi olla noin hyvä isetunto. Eihän välttämättä miss universumin näköiselläkään naisella välttämättä ole hyvä itsetunto, jos koko ajan vain vähättelee itseään. Nuorempana vähättelin itse itseäni enkä oikein pitänyt itsestäni naisena ja olin useasti aika epävarma. En myöskään aina ole uskaltanut olla sellainen kuin olen, vaan olen ajatellut mitä muut minusta ajattelevat. Nyt vanhempana en aina niin välitä siitä mitä muut ajattelevat, vaan menen sellaisena kuin olen. Sinulla näyttää ainakin kuvien perusteella olevan hyvä itsetunto ja se on hyvä asia. Elämä menee siinä vain hukkaan ja päivä, jos kokoa ajan vain miettii mitä muut minusta nyt ajattelevat tai pitävätkö he siitä miten pukeudun, miten toimin jne. Koska kuitenkin aina on ihmsiä joiden mielestä teet niin ja näin kaikki on väärin, ei kannata kovin paljon tuhlata aikaa siihen mitä muut ajattelevat. Jos joku ei pidä sinusta, sinun ei tarvitse istua hänen kanssaan samaan kahvipöytään. Meitä on niin moneen junaan, että kaikkia on mahdotonta miellyttää.

 • Nora
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Hyvää joulua ja uutta vuotta =)

 • Säännöllinen vierailija
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Kolme kertaa suuresti inhoamani ”juurikin” -sana, joka ei ole hyvää suomea. Sen kun jätät pois, juttujasi on entistä mukavampi lukea.

 • Mekkoon ihastunut
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Kaunis mekko! Tekisi mieli ostaa, vaikkei mitään käyttöä olekaan tiedossa. Tätähän voisi käyttää missä vain tilaisuudessa? Miltä mekon sisäpuoli tuntuu, onko sileä? Hiostaako? Vastasiko koko hyvin normaalia käyttämääsi kokoa?

Post A Comment