”Kasvattaisit pitkän tukan, niin miehet tykkäis enemmän”

”Tuo mekko on ihan liian tiukka sulle.”

”Onko niitä tissejä pakko pitää esillä?”

”Sä oot jo liian laiha.”

”Kasvattamalla pitkän tukan olisit paljon naisellisempi.”

”Sulla toi keskivartalo taitaa olla se pahin ongelmakohta.”

”Tuolla hameella sä selvästi kerjäät sitä.”

”Liian pienet tissit.”

”Kauheet hinkit.”

”Tuolla ruholla en kyllä näyttäytyisi uimarannalla.”

”Laihduttaisit, niin saisit varmaan helpommin töitä.”

”Kannattais muuttaa tukkatyyliä, niin löytäisit helpommin uuden miehen.”

”Ajaisit kaikki karvat pois.”

”Kyllä naisen kuuluu käyttää korkokenkiä.”

”Näytät ihan lesbolta.”

”Kauhee kun toi sun maha näkyy.”

”Oikeassa naisessa on mistä pitää kiinni.”

”Laita nyt edes ripsiväriä ja huulipunaa.”

”Mustassa mekossa näyttäisit hoikemmalta.”

 

Lainaukset eivät ole sanatarkkoja, mutta asiasisältö käynee ilmi. Tässä vain muutamassa minuutissa mielestä kaivettuja kommenttimuistoja, niin livenä kuultuja kuin netissä luettunakin. Ja mietin vasta ulkonäköön liittyviä juttuja, en muistellut vielä lainkaan muita aihealueita joilla tällaista ”olisit enemmän sitä ja vähemmän tätä” -kommentointia joutuu naisena kuulemaan. 

 

Girls Girls Girls Magazinen nopeasti viraalihitiksi noussut Be a Lady They Said -video on koskettanut naisia ympäri maailman, myös itseäni. Jokainen lause oli tunnistettava siitäkin huolimatta, että ajattelen itse onnekseni päässeeni aika vähällä..

Niin, tää ajatus pysäytti. Miten älytöntä on miettiä ”päässeensä vähällä” kun kuitenkin pystyy minuuteissa muistamaan kymmeniä ja kymmeniä kommentteja joilla joku on kertonut miten olen väärän näköinen ja teen asioita väärin. Miten miehet tykkäis musta enemmän ja miltä kommentoija haluaisi mun näyttävän. Ja suoraan itselle sanottujen kommenttien lisäksi on vielä kaikki muut ympäristön ja median viestit. 

”Ole enemmän sitä ja vähemmän tätä. Häivytä, piilota, korosta.” 

Kaikkien paineiden ja odotusten keskellä mä haluaisin muistuttaa meitä kaikkia siitä, että ulkonäöllään, valinnoillaan ja tekemisillään on ihan hirveän paljon helpompi miellyttää yhtä ihmistä kuin miljardeja muita. Koita siis kuunnella enemmän sitä yhtä, jonka kanssa vietät elämäsi joka minuutin, ja vähemmän niitä muita.

Kuva: kuvakaappaus videolta

 

 


Tags:
4 Comments
 • Torey
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Tää video aiheuttaa kylmiä väreitä. Hienosti tehty ja täydestä asiasta. Naisena on mahdotonta olla kaikin puolin hyvä. Olet liikaa tätä ja liian vähän sitä. Teet niin tai näin, teet väärin.

  Tällaisella videolla on hyvä herätellä ihmisiä ajattelemaan asioita, jotka jotenkin vaan siedetään ja kuten sanoit ”ajatellaan, että olen päässyt vähällä”.

  https://naissanelioissa.wordpress.com/

 • Vierailija
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Minusta sinä olet kyllä ihan kaikkea muuta kuin em. kommentit. UPEA, ROHKEA NAINEN!!!

 • Vierailija
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Oma lukunsa ovat vielä nämä ”hyvää” tarkoittavat neuvot kuten ”tee testimeikki päivänvaloa ja iltavalaistusta varten”, tai kuinka hemmotella itseä kuorimalla, kylpemällä ja voitelemalla. Kyllä mulle löytyy paljon mielekkäämpää tekemistä kuin itseni yksin hinkkaaminen.

 • anja
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Ensimmäinen ajatus,voiko joku vieras ihminen sanoa toiselle ihmiselle noin,ilmeisesti voi.Vaikka kuinka yrittää sivuuttaa tuollaiset kommentit,niin aina ne jää muistiin.Sinä olet todella upea nainen muotoinesi ja kannat itseäsi hienosti iloisella ilmeellä.Enkä sano tätä siksi että itsellekin kiloja kertynyt,hoikempanakin olin sitä mieltä että joitain ihmisiä pieni pyöreys pukee .

Post A Comment