Alkuvuoden paras vaateostos – Pluskoon ulkoiluhousut ja -takki

-Postaus sisältää kaupallisia linkkejä. Linkit merkitty *-merkillä-

Olinpas mä tänään ihan harvinaisen reipas. Aamu alkoi mun pt:n Juhiksen vetämillä ulkotreeneillä ja illalla kiskaisin lenkkarit vielä uudestaan jalkaan ja suuntasin lenkille ystävän kanssa. Turvavälistä pidettiin kyllä tällä lenkillä huolta, sitä oli noin 565 km. Mutta höpistiin siis luurit päässä puhelimessa ja talsittiin molemmat tahoillamme.

Vähän kyllä nolotti, kun just jotain tyyppiä ohittaessani pauhasin siinä jotain ja tiuskaisin hyvin kuuluvasti, että ”helvetin urpo!”. Toivon, että tuo ohittamani täti tajusi mun puhuneen puhelimeen enkä haukkuneen häntä.

Pluskoon ulkoiluvaatteet

Takki ja housut *Halti Pallas +, Scandinavian Outdoor

Lenkkarit – Reebok

Tuubihuivi – Sidoste (saatu)

Panta – Woolberg

Yksi asia, josta multa kysytään tosi usein vinkkejä, on pluskoon ulkoiluvaatteet. Tiedän ja tunnen tuskan, mä etsin etenkin hyviä ulkoiluhousuja vuosia. Mutta sitten, kun vihdoin löytää yksilöt, jotka on ihan justiinsa eikä vaan vähän sinne päin, niin voi sitä ilon päivää. Niinpä tämä hehkutus on nyt tuutattava tännekin.

Ja taitaakin tämä vinkki on just nyt enemmän kuin ajankohtainen, kun koko Suomi on tässä poikkeustilanteessa innostunut ulkoilemaan ja retkeilemään. Se on hyvä juttu, kun vaan muistetaan ottaa siellä ulkona sitten riittävä etäisyys muihin, eikä rynnitä just niille ruuhkaisimmille pururadoille.

Olen jo aiemmin kertonut viime syksynä ostamistani Haltin Warm X-stretch -housuista, jotka julistin joulukuussa koko kuluneen vuoden parhaaksi vaatehankinnaksi. Mietin jo melko heti pöksyt hankittuani, että tekisi mieli ostaa myöhemmin myös housujen ohuempi versio lämpimämpää vuoden puoliskoa varten.

Kuva & Ääni-messuilla töissä ollessa pyörähdin sitten n. vartin verran Go Expon puolella ja pääsin siellä Scandinavian Outdoorin osastolla vihdoin sovittamaan näitä X-stretch -housuja, jotka siis eroavat paksummista versioistaan niin, että ovat luonnollisestikin ohuemmat kuin harjatun sisäpinnan omaavat Warmit.

Halti Pallas + housut

Ja jestas, että mä rakastuin näihinkin ihan välittömästi. Ihanan ohuet, istuvat ja joustavat! Innostuin sitten messutarjouksesta hankkimaan  myös saman  sarjan takin ja nyt reilun kuukauden käyttökokemuksella julistan nämä pluskoon ulkoiluvaatteet jo nyt tämän vuoden parhaaksi vaateostokseksi.

Nämä päällä, ja etenkin nämä housut jalassa, on nyt viime aikojen poikkeusolosuhteissa tullut viihdyttyä tosi paljon. Pukeutuminen kun on näissä kotoiluhommissa ollut aika sporttipainotteista silloin harvoin kun on ulos ollut asiaa. Noi housut on niin mukavat ja simppelin ja siistin näköiset, että ne on olleet usein myös helppo ratkaisu myös työhousuiksi.

Halti Pallas ulkoiluhousut ja ulkoilutakki

Nuo X-Stretch-materiaalit, joita sekä housuissa että takissa on kahta erilaista (toinen vielä joustavampaa kuin toinen) ovat tosi hengittäviä ja ne hylkii kosteutta ja tuulta. Olenkin ilokseni huomannut, että tää puku päällä ei ole ollut millään lailla hiostava olo reippaampiakaan sporttailuja suorittaessa. Tänään esimerkiksi tuli ravattua mm. stadionin rappusia ja tehtyä jos jonkinmoisia kyykkyjä.

Housujen vyötärö nousee mukavan korkealle ja se on leveän kuminauhan ansiosta tosi miellyttävän tuntoinen. Kiristysnauhoilla saa vyötäröä vielä hienosäädettyä.

Mulla on molemmat housut kokoa 46, mutta vaikka malli onkin sama, niin warm-housut ovat piirun verran isommat vyötäröstä ja niissä mulla onkin kiristysnauhalle käyttöä ja olisin voinut mahtua jopa kokoa pienempiinkin. Nämä ohuemmat housut taas ovat 46-kokoisena mulle just passelit, eli aavistuksen pienemmät vyötäröstä.

Pluskoon ulkoilutakki Halti Pallas

*Takki mulla on puolestaan kokoa 50 (mun rinnanynpärys on noin 120 cm). Takin malli on tässä plusmallin takissa ainakin omalle vartalolleni just passeli, sillä rinnan kohdalta sopiva takki on ilokseni sopiva myös muualta!

Olen nimittäin sovittanut elämässäni melkoisen monta takkia, jotka rinnuksista kiinni mennessään ovat mulle a) hartioista isoja, b) liian pitkiä, c) eivät istu vyötäröltä ja d) niissä on liian pitkät hihat. Mut tää on kaltaiselleni tissevälle omenallekin ihan loistava.

Mutta takkeja on silti ollut kyllä helpompi löytää kuin näin toimivia housuja. Mulla on esimerkiksi ollut jo useamman vuoden ahkerassa käytössä *tämä Elloksen todella edullinen softshell-takki.

Halti Pallas housut

Se mikä näistä housuista tekee kaiken mun hehkuttamisen arvoisen, on täydellisesti joustavien materiaalien lisäksi nää loistavasti muotoillut polvet, jotka lisäävät käyttömukavuutta ihan huimasti verrattuna sellaisiin pöksyihin joissa lahjetta ei ole koottu useammasta palasta. Voi siis huoletta kyykkiä ilman, että housuja pitää asetella ja korjailla.

Että voikin ihminen olla onnellinen hyvistä ulkoiluvaatteista. Mutta kun kyllä vaan on kaikki aina hirveen paljon kivempaa, kun päälle voi vetää kamppeet jotka istuu, tuntuu hyvältä ja toimii. Mä elin ihan liian monta vuotta sellaisissa ulkoilukamoissa, missä aina joutui tekemään jonkun asian suhteen kompromissin. Just vaikka ne liian pitkät hihat  tai lahkeet.

Mut näissä Pallas-sarjan pluskoon tuotteissa siis tilavampi mitoitus, joka ainakin minun kaltaiselle keskimittaiselle (168 cm) tissevälle omenalle oikein jees.

Perusmitoituksella Pallas-sarjan tuotteita on saatavilla kokoon 46 saakka ja plusmitoituksella koot 38-50.

Pluskoon ulkoiluhousut ja ulkoilutakki

Haltin Pallas-sarjan tuotteet löydät *TÄÄLTÄ. Saatavilla naisille sekä perus että plus-mitoitus.

Pitäisköhän huolestua, kun olen kuukauden sisään pukeutunut useammin näihin housuihin kuin farkkuihin? Joko musta on tullut tosi ahkera ulkoilija tai sitten tää poikkeustila on tehnyt tehtävänsä mun pukeutumisen suhteen. 😀

 


11 Comments
 • Kanerva
  Posted at 09:59h, 04 huhtikuun Vastaa

  Kiitos vinkistä! Olen miettinyt, että rakkaat soft shell-pöksyni pitäisi päivittää, kun alkavat pian hajota päälle (Torstai-merkkiset). Tilasin testiin sun suosittelemat, ja jännään, osuuko koko kohdalleen.

  • Kanerva
   Posted at 14:17h, 12 huhtikuun Vastaa

   Oikein mainiot oli! Ja tajusin sovitellessani, että mullahan on ne normimalliston lämpimämmät versiot jo kaapissa. Arvoin, pidänkö uudet, mutta ohuet ja täydellisemmin istuvat oli kyllä pakko kotiuttaa. 👍🏻

 • Elisa
  Posted at 14:47h, 06 huhtikuun Vastaa

  Voi ehdin niiin innostua näistä kun nyt just ois hyville ulkoiluhousuille tarvetta, mutta kokoja oli tosi huonosti verkkokaupassa saatavilla. 😥 Sehän ei tietenkään sinun vika ole, kiitos kun jaksat jakaa tietoa näistä hyväksi kokemistasi vaatteista, varsinkin nyt kun ei voi kauppoihin lähtä sovittelemaan niin käyttökokemukset on erityisen arvokkaita! 🤗

  • Veera
   Posted at 14:57h, 06 huhtikuun Vastaa

   No voihan harmi! Mun tätä kirjoittaessa oli vielä kaikkia kokoja, mutta niitä on nyt varmaan jonkin verran mennyt tän postauksen myötä. Mut kannattaa tsekata Haltin oma kauppa myös!

   • Elisa
    Posted at 23:47h, 06 huhtikuun Vastaa

    Kiitos vinkistä, en tajunnut sieltä edes katsoa mutta nyt on housut tilattuna! 😊 Toivottavasti koko osuu kohdilleen.

 • Mujuliini
  Posted at 20:09h, 12 huhtikuun Vastaa

  Mä olen myös näiden housujen onnellinen omistaja pienten kokosäätöjen jälkeen. Housut pääsi parin päivän vaelluksellekin ja toimivat todella moitteetta. Ikinä ei ole ollut näin mukavia ja istuvia ulkohousuja! Haarat on vähän nyppyyntyneet, mutta seuraillaan tilannetta, jos materiaali muuten kestää niin olen todella tyytyväinen.

 • Amilda
  Posted at 00:37h, 14 huhtikuun Vastaa

  Minä myös tilasin nämä, sekä housut että takin. Takki oli hyvä +38 koossa, kun olen rintava. Saman sarjan ja koon housut vaihdoin normisarjan 38 kokoon. Ne plussakokoiset oli yllättävän reilut suhteessa takkiin.

  Ihanan joustavat ja mukavat, tulee varmasti käytettyä. Kiitos vinkistä. Talveksi hommaan ne lämpimämmät.

 • sanna
  Posted at 23:49h, 16 huhtikuun Vastaa

  Hienot lenkkarit! Tekisi mieli hankkia samanlaiset.

 • Heli K
  Posted at 20:25h, 21 huhtikuun Vastaa

  Heippa,

  Suuri kiitos tuosta Halti-vinkistä. Tilasin housut ja ovat olleet nyt muutaman viikon käytössä. Aivan superihanat, joustavat ja muutenkin mukavat. Parasta ovat alaspäin kapevat lahkeensuut. Ei enää ”purjeita”. Ja sun kehujen perusteella tilasin aikoinaan myös sen punaisen soft shell-takin Ellokselta.

 • Outi Tornberg
  Posted at 17:19h, 07 syyskuun Vastaa

  Hei, miten tyköistuvat housut sinulla on vyötäröstä ja lantiosta? Ilmeisesti venyy kuitenkin sen verran, että voi olla tyköistuvakin? Tilasin pluskoon ohuemmat housut, ja ne olivat kyllä aika reilut,ja olen jo ehtinyt niitä pitää 🙁

  • Veera
   Posted at 17:27h, 07 syyskuun Vastaa

   Mulle olis mennyt ehkä pienempikin koko, mutta valitsin reilumman, koska työni vaatii paljon kyykistelyä ja muita asentoja joissa on kivempi että housut on enemmin vähän väljät kuin ihan justiinsa. Että sanoisin kokovalinnan riippuvan vähän käytöstäkin.

Post A Comment