Ei oo kyllä värianalyysin mukaista – Näiden syiden vuoksi jätin koulun kesken

 

-Postaus sisältää mainoslinkkejä. Linkit merkitty *-merkillä-

Törmäsin toissapäivänä niin uskomattoman söpöön pieneen koiraan puistossa, että olen palannut hänestä ottamiini kuviin sen jälkeen usein, ihan vaan koska mua hymyilyttää joka kerta. Oli kivaa, että koiran omistaja tuli ihan tarkoituksella tien yli tuodakseen haukun lähemmäksi, kun huomasi minun ja kaverini ihailevat kuikuilut. 😀

Tein eka kertaa elämässäni ihan itse simaa ja siitä tuli ihan sairaan hyvää. Viimeinen pullo, joka juuri avattiin, saattaa kyllä sisältää jo hieman prosenttejakin. Myös itsetehdyt munkit onnistuivat paremmin kuin hyvin.

Tällä hetkellä hieman vähissä olevien positiivisten asioiden listaan lisättäköön se, että keväinen sää on saanut hieman tsemppaamaan pukeutumisen kanssa. Ainakin muutaman kerran viikossa tulee kiskottua päälle muutakin kuin verkkarit.

Mulla ei tulis talvella mieleenkään pistää päälle mitään khakinvihreää, mutta kevään koittaessa huomaan aina tykästyväni näihin murrettuihin vihreän sävyihin. Juuri nyt pukeutumisessa innostaa kovasti myös vihreät reisitaskuhousut.

Ei mitenkään mun omin väri, ennemminkin peilikuva tuntuu vaikkapa tuossa kuvien puserossa aika vieraalta, mutta se sopii vallitsevaan mielentilaan. Nyt on monena päivänä helpompi pukeutua hieman vieraalta tuntuvaan pehmoiseen vihreään kuin vaikkapa huomiota herättävään ja energiseen pinkkiin.

Aloitin toissasyksynä pukeutumisneuvojan opinnot, jotka jätin sitten seuraavana keväänä kesken, koska niin monet asiat sotivat mun omaa ajatusmaailmaani vastaan.

Mun karvat nousi pystyyn tuolloin jo ekana lähipäivänä, kun lehdistä leikeltyjä asuja läpikäydessä opettajan kommentti eräänkin kuvan kohdalla kuului, että ”tuota hametta ei tulisi käyttää noilla säärillä”. Koitin tuolloin jo haastaa, että olisiko mahdollista, että asioista voisi puhua jotenkin muuten kuin dissaamisen kautta, mutta vastaus oli vain, että ”eihän näin toki asiakkaalle koskaan sanota”. No mutta miksi ei ylipäätään opeteltaisi lähestymään asioita positiivisemman kautta?

Tapa puhua vartaloista ja perinteinen tapa lähestyä pukeutumista virheiden peittelyn kautta tympivät mua niin kovin, etten halunnut tehdä näyttöjä. Ajattelin, etten halua mittailla ihmisiä ja käyttää niitä opetettuja termejä edes niiden arviointien verran. Mulle pukeutuminen on on iloisempi asia kuin mittanauhalla määritelty jakun pituus ja vartalon ”erityispiirteiden” (eli oppien mukaan asiat joita tulisi ”tasapainottaa”) mainitsemista.

Opintoihin kuului myös värianalyysien teko ja niidenkin kohdalla huomasin ärsyyntyväni tavoitellusta ehdottomuudesta. Että kyllä on jokaisen kohdalla pystyttävä selkeästi päättämään onko lämmin kevät, viileä kesä vai mikä ja just sitä värimaailmaa olisi sitten suosittava ja asiakkaalle suositeltava. Paskat siitä mistä se ihminen tykkää.

Huomaan omalla kohdallani, että talvella mä olen sävyiltäni selvästi viileä ja niitä pukeutumisessani suosin. Kesällä kun iho saa hieman (omalla kohdalla todellakin vain hieman) sävyä ja valo on lämpimämpi, näen lämpimämmät ja murretummat sävytkin mieluisiksi ja itselleni sopiviksi. Ja olen todellakin sitä mieltä, että oma silmä, mieltymykset ja kunkin hetkiset fiilikset on hemmetisti jotain värianalyysin tulosta tärkeämpiä.

Mua kiinnostaa edelleen tää vaatteiden kanssa puljaaminen ja esim. muutamat stailausnäytökset joita olen tehnyt, on olleet hurjan kivoja duuneja, joten mielelläni tekisin jotain sellaista vielä joskus tulevaisuudessakin. Mutta se koulussa opetettu perinteinen lähtökohta miten lyhyttä pitää pidentää, pitkää lyhentää ja kaikkea perkele aina tasapainottaa, ei vaan tunnu mielekkäältä.

*Nahkalegginssit – Zay, Ellos

Huom! Elloksen kokomerkinnät valikossa väärin. Zayn omat koot on oikeasti  S = 42/44, M = 46/48 (oma kokoni)  jne..

*Hihaton lyoselli-toppi – Ellos koko46/48

Pusero – KappAhl XLNT koko XL

Bomber – KappAhl XLNT (saatu)

Tennarit – Vans

*Laukku – Globe Hope (Saatu)

 


Tags:
,
17 Comments
 • Iina / MouMou
  Posted at 09:36h, 02 toukokuun Vastaa

  Just näin! Eiköhän meitä oo jo tarpeeks monta vuosikymmentä lokeroitu, tasapainotettu ja huijattu optisesti ”paremmiksi”. 🙂

  • Veera
   Posted at 23:30h, 04 toukokuun Vastaa

   Jep, ei oikein jaksais yritää tasapainottaa rintavuuttaan olkatoppauksilla ja samaan aikaan vältellä olkatoppauksia koska olen lyhytkaulainen. Nämä siis ihan oikeita ohjeita! 😀

 • Minttu MAMI GO GO
  Posted at 14:34h, 02 toukokuun Vastaa

  Säännöt on tehty rikottaviksi ja usein niin monessa asiassa homma toimiikin paremmin niin! Mäkin olisin lopettanut ovet paukkuen 😀 !

  • Veera
   Posted at 23:30h, 04 toukokuun Vastaa

   Mä ihmettelen, että mun hermo kesti niinkin monta kuukautta 😀

 • Seijahannele
  Posted at 14:59h, 02 toukokuun Vastaa

  Naulan kantaan! Tiukkaan muottiin asettaminen, kategorisointi ja tyypittely alkaa jo tarhassa ja jatkuu esikoulussa, sitten koulussa. On todella aika antaa piut paut ulkoapäin saneilluille säännöille ja antaa yksilöllisyydelle ja omille mieltymyksille tilaa.
  – Aurinkoisia kevätpäiviä 🙂

  • Veera
   Posted at 23:31h, 04 toukokuun Vastaa

   Niinpä. On eri asia antaa vinkkejä joista jokainen voi poimia omaan makuun sopivia juttuja kuin osoittaa ihmiselle virheitä joita tulisi peitellä. :/

 • Life with Satu
  Posted at 21:26h, 03 toukokuun Vastaa

  No todellakin näin! Lokerot alkaa kyllä riittämään, oli se sitten värien tai minkä tahans kanssa. Josko jokainen vaan sen mukaan mikä tuntuu hyvältä. Sen mukaan mä ainakin noita kaapin vaatteita koetan valita, ihan hyvin on joka aamu joku kledju, useinmiten enemmänkin kuin yksi päälle löytynyt.

  Aurinkoista toukokuuta!

  • Veera
   Posted at 23:34h, 04 toukokuun Vastaa

   Ja sitten kun valitsee tosiaan sen mukaan, että tuntuu hyvältä, niin yleensä se näkyy se hyvä fiilis ulospäinkin. 🙂

 • Atomi
  Posted at 23:17h, 03 toukokuun Vastaa

  Osuit niin naulan kantaan. Pukeutumisneuvoja on todella sääntöjä, jotka kaipaavat remonttia tai itse asiassa niistä ei pitäis välittää. Tietynlainen tasapaino on mielestäni kaunista mutta se syntyy parhaiten kun ihminen viihtyy vaatteissaan ja tuntee itsensä kauniiksi -sanoivatpa muut mitä tahansa. Itsellä on ns normikoko mutta ikä ei meinaa sopia näihin muotteihin…joskus kovastikin kulmia kohotellaan jos olen ”liian nuorekkaasti”pukeutunut. Huoh. Onneksi olet norminrikkoja ja (ehkä) juuri siiksi loistava pukeutuja😍

  • Veera
   Posted at 23:36h, 04 toukokuun Vastaa

   Pukeutumisneuvoja edelleen moni kaipaa, mutta niitä vinkkejä ja ohjeita vois tosiaan lähteä tarjoilemaan muuta kautta kuin sillä iänikuisella ”peitä se ja tämä virhe” -kärjellä. Päivitystä kaipasi siis mun mielestä sen ammatin opetuskin.

 • Mimmi
  Posted at 08:27h, 04 toukokuun Vastaa

  Samaa mieltä! Tuollaiset säännöt kuulostavat todella vanhanaikaisilta, lähtökohtana pitäisi olla mistä käyttäjä itse pitää. Hienoa, että kyseenalaistit opinnot 🙂

 • Katri K.
  Posted at 10:25h, 04 toukokuun Vastaa

  Ja värit, nehän menevät ihan kausissa! Pitkään punainen, sellainen ihan peruspunainen, oli suosikkini. Nyt se jotenkin jopa särkee silmiä…

  • Veera
   Posted at 23:37h, 04 toukokuun Vastaa

   Mä olin kans vuosia ihan punainen, mut nykyään taas mun värejä on pinkki ja vaaleanpunainen ja peruspunainen ei tunnu yhtään omalta

 • Kirsi
  Posted at 07:52h, 07 toukokuun Vastaa

  Tollaiset ohjeet voi toimia vaan, jos on jumiutunut johonkin tyyliin tai yrittää löytää vaikka häämekkoa, joka sopisi ja näyttää mielestään huonolta kaikissa niissä, niin silloin voi auttaa, jos pukeutumisneuvoja etsii jonkun mallin tai asun, joka sopisi henkilön mittasuhteisiin eri tavalla. Mutta kuten sinäkin, lähestyisin asiaa siltä kannalta, että jokin sopii ihmiselle eri tavalla kuin entinen, ei paremmin tai huonommin. Ja pukeutumisneuvoja voisi neuvoa juuri heittämään ne säännöt romukoppaan, jos henkilö on jumiutunut sen takia johonkin, josta ei itse pidä ollenkaan.

  • Veera
   Posted at 08:26h, 07 toukokuun Vastaa

   Just toi on se avainasia, että asioita voi tosiaan esittää neutraalimmin, näyttäen miten jokin vaate vaikka vaikuttaa mittasuhteisiin ja siten tarjoilla vaihtoehtoja joita voi sitten tarkastella ihan vaan siltä kantilta mistä asiakas itse pitäisi. Opinnoissa esitetyt ”sinulle oikea jakun mitta on xx cm” (joo oikein mittanauhalla asia saneltiin) oli ihan hirveän kankeaa.

 • Viikon parhaat | MouMou
  Posted at 19:08h, 19 toukokuun Vastaa

  […] turvavöistä tehty luksuslaukku löytyy minulta kirkkaanpunaisena ja ystävältäni Veeralta mustana. Laukun sivut on tehty ylijäämänahasta, muuten itse laukku on kasattu turvavöistä. Parasta […]

Post A Comment