Mukavuudesta tinkimättä – Nämä kengät ja asut pakkaisin mukaan matkalle

-Kaupallinen yhteistyö Kookenkä ja Indieplace-

Minua samaan aikaan kauhistuttaa ja huvittaa, kun muistelen kuinka totesin joskus nuorempana useammistakin kengistä, että ”viis mukavuudesta, ne on niin nätit!” Auts. Kauas on onneksi tultu noista ajoista. Opiskeluaikoina omistin hirmuisen läjän huonolestisiä korkkareita, joiden aiheuttaman tuskan uskoi baarireissulla vaimenevan sillä, että ottaa vielä yhden.

Varpaita tuli survottua myös toistuvasti liian kapeisiin kengänkärkiin eikä materiaaleillakaan ollut niin väliä, jos vaan kengät näytti kivalta. Ymmärrys on kuitenkin huimasti lisääntynyt ja prioriteetit muuttuneet vuosien varrella, eikä mulla tulisi enää mieleenkään kiduttaa jalkojani epämukavilla jalkineilla.

Skechers kengät

Hyvät kengät ovat ihan äärettömän tärkeä asia jalkojen hyvinvoinnin kannalla. Huonoilla valinnoilla voi aiheuttaa itselleen paljon hallaa. Kookenkä on Suomen suurin kenkäkauppaketju ja sen laajasta valikoimasta löytyy yli 30 laadukasta merkkiä joista omia suosikkejani on mm. Vagabond, Palladium, Vans ja Kookengän oma merkki Andiamo.

Valitsin itselleni kahdet supermukavat kengät kesän menoihin ja halusin nyt vihdoin kokeilla ihan hurjan paljon kehuttuja Skechersejä. Näiden kepeiden tennareiden mukavuudesta on ehtinyt kuulla vuosien aikana kehuja monelta. Ja muistanpa haaveilleeni merkin kengistä kovasti jo ysärillä ihastellessani niitä Britney Spearsin tähdittämistä mainoksista Seventeen-lehden sivuilta.

Skechers memory foam

skechers memory foam

Ah… kehujat eivät ole olleet väärässä. Jalan mukaan muotoutuva memory foam -pohja tuntuu jalan alla aivan unelmalta ja kevyt verkkomatsku tekee tennareista viileät ja hengittävät. Nämä ovat kengät jotka todellakin pakkaisin matkalle mukaan. Niillä jaksaa kävellä kilometritolkulla, eivätkä paina paljoa matkalaukussa. Skechersejä löytyy myös miehille ja lapsille, ja tennareiden lisäksi saatavilla on mm. ballerinoja!

Millaisia te muuten olette matkapakkaajina, onko tärkeämpiä vaatteet vai kengät? Itse kuuluun siihen lahkoon, joka pärjää vähemmillä vaatteilla, mutta lyhyelle parin päivän matkallekin pakkaan mielellään useammat kengät. Pyrin valitsemaan muutaman monikäyttöisen vaatteen, joiden ilme muuttuu sitten juurikin kenkiä vaihtelemalla.

Kookenkä skechers

Tämän postauksen asut ja kengät sopisivat hyvin vaikkapa kesäiselle kaupunkilomalle, jossa tulee käveltyä kilometritolkulla ja istuttua iltaa ihanissa ravintoloissa. Sama haalari muuttuu kenkien myötä moneksi.

Skechersien huikeasta valikoimasta valitsin yksinkertaiset valkoiset tennarit, sillä ne ovat kesäpukeutumisen klassikko, joilla raikastuu asu kuin asu. Farkkutakki ja valkoiset tennarit ovat aina toimiva pari!

Moni sanoo, että valkoiset kengät pelottaa, koska likaantuvat niin helposti, mutta itse en ole kokenut tätä ongelmaksi. Toki säätä kannattaa vähän vilkaista ja jättää ne uutuuttaan hohtavat tennarit kotiin, jos kadut on täynnä lätäköitä.

Käyttämällä suoja-aineita ja valitsemalla kengät aina sään ja käyttötarkoituksen mukaan pärjää kuitenkin pitkälle. Ja kenkiä saa kyllä usein puhdistettuakin. Valkoinen nahkakenkä puhdistuu liinalla ja aineilla, kangaskenkään voi koittaa vaikka pehmeää harjaa.

andiamo Clara

Paras oivallukseni matkalla nuoruuden bilekorkkareista nykytilanteeseen on varmasti ollut se, että mukavuuden ei tarvitse todellakaan sulkea pois sitä, että kengät olisivat myös hurjan nätit. Kun menee hyvään kenkäkauppaan, jossa on laaja valikoima, on todellakin mahdollista saada molemmat: mukavuus ja kauneus.

On kuitenkin todella tärkeää ymmärtää omaa jalkaansa ja löytää sille sopivat merkit ja lestit ja lakata tunkemasta vaikkapa ”kainuulaista lättänää suonylittäjän jalkaa” (isäni kuvaus, joka sopii mm. omaan räpylääni :D) liian kapealestisiin kenkiin vaikka olisivat miten ihanan näköiset.

Olen vuosien aikana löytänyt ne omalle jalalle sopivimmat merkit ja oppinut oman jalkani erikoisuudet, jotka on hyvä ottaa kenkiä valitessa huomioon. Ei sitä vaivasenluun orastavaa alkua esimerkiksi kannata turhaan rääkätä millään suippokärjillä.

Andiamo Clara -nahkasandaalit

Kenkäostoksilla kannattaa ehdottomasti tukeutua asiantuntevaan henkilökuntaan. Etenkin, jos on jotain erityistarpeita, kuten vaikkapa ne hyvin yleiset vaivasenluut. Kun kerrot tarpeesi ja jalkojesi mahdolliset erityisominaisuudet, osaavat Kookengän ammattilaiset auttaa löytämään sopivat jalkineet eri tilanteisiin joka jalalle. Korkkareillakin nimittäin jaksaa oikein hyvin ilman skumppapuudutusta ja hampaiden kiristelyä, kun kenkä on laadukas ja omalle jalalle oikein valittu.

Mun toinen kenkävalinta oli nämä Andiamon 70-lukua henkivät tolppakorkoiset Clara-nahkasandaalit. Paksun platoopohja ansiosta unohtuu, että alla olisi korkoja laisinkaan, joten sopivat hyvin aloittelevallekin korkkarikävelijälle. Pehmoinen nahka puolestaan mukautuu ihanasti jalkaan eikä hierrä kesäkuumallakaan niin kuin keinonahka helposti avojalalle tekee.

Itselläni on tällaisia sandaaleja valitessa ongelmana se, että pikkuvarpaani on sen verran lyhyt, että meinaa  juuri ikävästi työntyä pilkistelemään remmien välistä. Monet ihanat kesäkengät ovatkin sen vuoksi jääneet kaupan hyllyyn. Näissä Andiamo Clara-sandaaleissa remmien välit ovat ilokseni riittävän pienet, niin pysyy viimeinenkin varvas kyydissä.

Nämä sandaalit yhdistän tänä kesänä haalarin lisäksi ainakin maksimekkoihin. Ja näyttävät varmasti tosi kivalta myös lyhyiden shortsien kanssa!

Kookengässä on muuten alkanut jo kesäale! Tarjolla on huima määrä kenkiä koko perheelle hyvillä alennuksilla niin verkkokaupassa kuin kaikissa 32 myymälässäkin. Tässä postauksessa nähtävät Skechersin tennarit ovat -30% alessa ja nämä Andiamon Clara-sandaalitkin saa nyt 20% normaalia edullisemmin.

Kannattaa muuten piipahtaa myös mun instagramin puolella ja osallistua arvontaan. Voit voittaa 50 € lahjakortin kenkäostoksille!

 

Kuvat: Milla Grönman

10 Comments
 • Pirkko
  Posted at 11:12h, 08 kesäkuun Vastaa

  En huomannut mainintaa tuon mustan haalarin ja ihanan leoparditakin merkeistä – kiinnostaisi!

  • Veera
   Posted at 11:21h, 08 kesäkuun Vastaa

   Haalari on H&M ja leopardikimono Pieces, mutta vanhoja molemmat

 • Satu // Life with Satu
  Posted at 13:46h, 08 kesäkuun Vastaa

  Oi kun kivoja kenkiä olet valinnut, tosi nättejä ja eittämättä monikäyttöisiä.

  Oma suosikkini pakatessa on huivit. Mulla on pari asua, muutamat kengät (yleensä lenkkarit + yhdet matalat) ja sitten niitä huiveja… joo, niitä on sitten enemmän kuin oikeasti voisin perustella itselleni olevan tarpeen 😀

  • Veera
   Posted at 15:36h, 10 kesäkuun Vastaa

   Huivit on kyllä tosiaan hyvä keino muunnella asuja reissussa. Ne vie paljon vähemmän tilaakin kuin kengät 😄

 • Leena Aarnio
  Posted at 14:49h, 10 kesäkuun Vastaa

  Olisiko syytä kenkien sijaan tarkistaa myös jalkojen ja erityisesti ihon kunto ennen valokuvien postaamista? Rupiset ja hoitamattomat jalat yököttävät ja vievät huomion pois kengistä.

  • Veera
   Posted at 15:36h, 10 kesäkuun Vastaa

   Pistä Leena hyvä silmät kiinni, jos joku näkemäsi asia yököttää.

 • Haituva
  Posted at 22:20h, 13 kesäkuun Vastaa

  Mä olen pakkaajana minimalisti. Vaatteita tulee mukaan maltillisesti mutta silti erilaisiin yhdistelmiin taipuen ja joka päivälle vaihdettavaksi. Mukaan lähtee yleensä pari alaosaa ja yläosia reissun keston mukaan. Sen kerran, kun lähdin yksillä kengillä, jotka kastuivat ekana iltana ja kävelin sit kosteilla seuraavan päivän…. Opin kerrasta ja nykyisellään reissaan kaksilla kengillä. Asustetta ja huivi tai pari löytyy myös repusta reissulla. Koska tykkään piipahdella myös kirkoissa, on reippaan kokoinen huivi turistilla silloin hyvä täydennys asulle. Onpa sitä auringolta suojautumiseenkin käytetty. Silkki ja pellava toki ihania huiveissa mutta ohutta puuvillaistakin on välillä mukana. Silti reissaan 4-7pv reissuja noin 5kg repulla.

 • Susanna Niemi
  Posted at 23:09h, 14 kesäkuun Vastaa

  Vastaako noi Skechersit yleensä käyttämääsi kengänkokoa?

  • Veera
   Posted at 23:10h, 14 kesäkuun Vastaa

   Mulla vaihtelee merkeittäin 37-38 välillä ja näistä riitti kaikista sovittamistani malleista 37

   • Susanna
    Posted at 18:34h, 16 kesäkuun Vastaa

    Kiitos, hyvä tieto👌

Post A Comment