Polar Unite

Hyödyllistä dataa treenaajalle – Arvostelussa Polar Unite fitnesskello

 

Polar Unite

-Kaupallinen yhteistyö, Keskisen Kello

Kun kesän alussa Suurin pudottaja -ohjelman tiimoilta tehtyjen kuntotestien myötä sain dataa omista sykealueistani ja siitä millaisilla sykkeillä olisi hyvä treenata, päätin vihdoin paneutua tarkemmin urheilukelloasiaan. Kyselin instastooreissani ihmisten suosituksia ja merkeistä Polar nousi selvästi kommentoinnin kärkeen. Nyt ranteessani onkin jo lähes parin kuukauden ajan viihtynyt Polar Unite fitnesskello.

Itselleni tärkeimmät ominaisuudet olivat sykkeen ja yleisen aktiivisuuden seuranta ja kellon miellyttävä ja siro ulkomuoto. Tiesin, että jos kello olisi liian suuri möhkäle makuuni, jäisi se helposti käyttämättä.

Unite on tänä kesänä ilmestynyt Polarin kelloperheen uusi tulokas, joka täytti heti ensivilkaisulla laitteen ulkomuotoa koskevat kriteerini. Vedenkestävä kello on sirompi kuin moni kilpailijansa, joten se ei tunnu eikä näytä häiritsevältä.

Polar Unite fitnesskello vaihtoranneke

Tykkään myös kellotaulun yksinkertaisuudesta, ei mitään turhia ulokkeita ja näyttö on päällä vain silloin kuin on tarpeen.

Polar Uniten neljästä saatavilla olevasta väristä valitsin mustan, mutta minulla on myös hempeän vaaleanpunainen vaihtoranneke, jolla kellon ilmettä saa muutettua näppärästi sopimaan asuihin sporttihommien ulkopuolellakin.

Ranneke on pehmeä ja muuten mukava, mutta treenien ulkopuolella, kun ei tarvitse sykkeen mittausta, se on muistettava laittaa hieman löysemmälle, jotta iho saa hengittää. Muuten silikoninen ranneke helposti ikään kuin tarrautuu ihoon.

Polar Unite urheilukello

Polar Unite -kello on nyt ollut mukanani niin kuntosalitreeneissä, uimassa, maastopyöräillessä kuin kävelylenkeilläkin ja olen ollut siihen pääosin hyvin tyytyväinen.

En ole mikään himourheilija ja hifistelijä enkä siis kaipaa kovinkaan syväluotaavia analyysejä treeneistäni, joten Unite tarjoaa kaiken tarvitsemani infon: treenin kesto, sykkeet, matka, aika, nopeus, unen seuranta, palautuminen ja päivän yleinen aktiivisuus.

Huomautuksena kuitenkin mainittava, että kellon GPS toimii puhelimen ja siihen asennettavan Polar Flow -sovelluksen kautta, joten matkaa ja nopeutta mitatakseen on napattava puhelin lenkille messiin. Itselläni puhelin kulkee helposti lenkillä mukana juoksuvyössä, joten tämä ei ole ongelma.

Jos integroitu GPS on itsellesi oleellinen, kannattaa tsekata esim. Polarin Vantage M tai Ignite, joita itsekin tsekkailin juuri ennen kuin tämä Unite ilmestyi.

Polar Unite urheilukello

Treenin tallentaminen tapahtuu muutamalla klikkauksella. Kunkin lajiprofiilin harjoitusnäkymän voi muokata mieleisekseen Polar Flow -sovelluksen kautta. Treenin aikana näytön voi halutessaan joko lukita näytön ja pitää sen koko ajan valaistuna tai pitää sen tilassa, jossa näyttö aktivoituu aina kelloa katsoessa ja pysyy muuten pimeänä.

 

Unen seuranta ja Nightly Recharge

Aluksi kellon saatuani minusta oli todella mielenkiintoista tutkailla aamulla kellon antamaa dataa unestani. Kuinka paljon syvää unta, paljonko keskeytyksiä jne. Uutuuden viehätys karisi kuitenkin nopeasti ja olen huomannut, ettei noilla tiedoilla ole itselleni juurikaan merkitystä. Kyllä sen tietää ja tuntee ilman kelloakin onko yö hyvin vai huonosti nukuttu.

Mutta huomionarvoista on se, että kyllä tuon kellon antamat tiedot vaan tuntuu olevan aina hyvin synkassa sen oman olon kanssa. Nightly recharge -tila yhdistää tiedot unen tilasta ja autonomisen hermoston aktiivisuudesta antaen infoa palautumisen tasosta. Se data on hyvää muistutusta vaikkapa kovan treenin jälkeen, että seuraavana päivänä kannattaakin ottaa iisimmin, jos nightly recharge mittarit ovat kovasti miinuksella.

Polar Flow

Fitspark -treeniopas

Jos on fiilis, ettei oikein tiedä mitä jonain päivänä tekisi, niin vinkkiä voi vilkaista Polar Uniten Fitspark -treenioppaasta. Fitspark ehdottaa erilaisia treenejä kullekin päivälle käyttäjän treenihistorian ja kunto- ja palautumistason mukaan. Joka päivälle on tarjolla 2-4 eri treenivaihtoehtoa.

Kun takana on kovia treenejä ja palautuminen on vielä vaiheessa, kello patistaa kehonhuollon pariin. Tänään puolestaan pari päivää rennosti otettuani kuuluu kello kehottaa pistämään lihakset töihin. Ja jos ei ole itsellä vaikkapa saliohjelmaa tai ylipäätään menee sormi suuhun sen suhteen mitä oikein tekisi, opastaa Fitspark sopivan treenin ihan vaihe vaiheelta liike kerrallaan.

Polar Fitspark

Itselläni on valmentajien tekemänä iso kasa treeniohjeita, mutta muutaman kehonhuoltotreenin ja kehonpainotreenin olen kellon kellon opastuksella tehnyt ja meinaan hyödyntää Fitsparkia myös jatkossa.

Itselleni tarpeellisia juttuja kellossa ovat myös erilaiset ajastintoiminnot, joiden avulla on helppo tehdä erilaisia kierrosaikoihin perustuvia kuntopiirejä ja intervalliharjoituksia. Tykkään myös Flow -sovelluksen selkeästä datasta ja sen antamista treenipalautteista.

30 km fat bike -lenkistä lausunto esimerkiksi kuului: ”Kovatehoinen harjoitus. Mahtava vauhti pitkälle harjoitukselle! Kehitit aerobista kuntoasi, nopeuttasi ja kykyäsi harjoitella kovalla intensiteetillä pidempiä aikoja. Tämä harjoitus kehitti myös väsymyksen sietokykyäsi.” Hirmu kiva palaute, vaikka se tulikin sovellukselta. 😀

Polar Flow

Polar Unite -kellon plussat kootusti

  • Yksinkertainen ja siro ulkomuoto
  • Helppokäyttöisyys. Kosketusnäyttö ja yksi nappula tekevät toiminnoissa liikkumisen yksinkertaiseksi.
  • Vedenkestävyys, joten kello sopii myös uintiin ja vesijuoksuun.
  • Laaja valikoima lajiprofiileita.
  • Sykkeen mittaus ranteesta. En jaksaisi pelata minkään sykevyön kanssa.
  • Palautumisesta kertova Nightly recharge -mittaus.
  • Selkeä Polar Flow -sovellus, johon kello on helppo synkronoida.
  • Hyvä akun kesto ja nopea lataus.
  • Fitspark-oppaan monipuoliset treeniehdotukset.

 

Urheilukello lataus

Kellon akku kestää omalla käytölläni 4-5 päivää riippuen toki esimerkiksi siitä kuinka paljon treenin aikana pitää näyttöä päällä. Akku latautuu tyhjästä täydeksi reilussa tunnissa.

Pienet miinukset

  • GPS:n käyttöön tarvitsee puhelimen mukaan.
  • Kosketusnäytön käyttö märillä käsillä joskus hieman takeltelevaa.
  • Askelmäärä ei kovin tarkka. Askelia saattaa kertyä yllättäen vaikkapa tiskatessa.

Urheilukello

Yleisesti ottaen kellon käyttö on tuonut positiivista fiilistä liikkumiseen. Esimerkiksi viime viikolla mulla oli sunnuntaina olo, että ”no ei tullut kyllä kauheasti liikuttua tällä viikolla”, mutta sitten Polar Flown tietoja katsellessa sainkin huomata treenanneeni viisi tuntia eikä perusaktiivisuuskaan ihan huonolta näyttänyt.

Kello siis muisti puolestani paremmin mitä kaikkea ja millä intensiteetillä olikaan tullut tehtyä ja olinkin loppujen lopuksi oikein tyytyväinen kuluneen viikon tekemisiin.

Myös sykkeen mittauksesta on ollut itselleni paljon hyötyä, jotta etenkin perus cardiotreeniä on onnistunut tekemään juuri sillä omalla optimaalisella sykealueella.

Hyvin tuo vehje on tuohon ranteeseen juurtunut vaikka aluksi epäilinkin osaisinko sitä treenien ulkopuolella käyttää, kun olen ollut niin monta vuotta ilman rannekelloa. Mutta nyt en melkein osaa olla enää lainkaan ilman. Ja etenkään treenaamaan ei voi ilman kelloa lähteä. Eihän sitä koko treeniä ole tapahtunut, jos ei siitä ole tallentunut dataa! 😀

Jos on ollut urheilukellon hankinta mielessä, niin Keskisen Kello -verkkokaupasta saa nyt koodilla VEERA5 5 € alennuksen kaikista Polarin sykemittareista 28.2.2021 saakka.

EDIT: Jatkettu alekoodin voimassaoloaikaa!

Ostoksille pääset TÄSTÄ.


Tags:
6 Comments
  • Life with Satu
    Posted at 09:48h, 21 elokuun Vastaa

    Polarit on olleet mun luottokelloja jo vuosia, se että dataa on monelta vuodelta on kyllä siitä hauskaa että voi aina joskus palata vaikka vuoden takaisin leposykkeisiin ja todeta että joo-o, kyllä se kunto vaan on noussut kun leposyke on laskenut. Pään sisäistä analyytikkoa kun kaiken maailman käppyröt ilahduttavat.

  • Itse-käs
    Posted at 13:06h, 25 elokuun Vastaa

    Itsehän vierastan turhia itse-sanoja. Miksi et sano suoraan että minä tykkään, minulle on hyötyä vaan piilotat häpeillen minuutesi itseesi?

    Itse otan itselleni jäätelöä, otatko itse?

  • Kehopositiivinen
    Posted at 05:22h, 24 syyskuun Vastaa

    hei vaan! Miksi lääkärit minua patistelee vaan laihduttamaan? Olen lähes 200 kg painava nuori ihminen, voin omasta mielestäni hyvin. Sinäkin puhut aina kehopositiiviydestä ja olen mielestäni vaan kehopositiivinen! Miksi muka pitäisi laihduttaa?

  • Veera Korhonen
    Posted at 14:41h, 27 syyskuun Vastaa

    Minusta lääkäreiden tulisi mieluummin kysyä voinnista ja tehdä ehdotuksiaan vasta sen perusteella sen sijaan, että automaattisesti patistellaan laihduttamaan. Jos on itsellä kaikin puolin hyvä fiilis, niin mitäpä sitä mitään muutoksia tekemään, kun ei sellaisia kaipaa.

  • Miikku
    Posted at 10:43h, 07 marraskuun Vastaa

    Harmi kun ale koodi ei toimi 🙁

    • Veera
      Posted at 11:34h, 07 marraskuun Vastaa

      Laitoin viestin verkkokaupalle että korjaavat asian. Kannattaa kokeilla siis maanantaina uudestaan, silloin viimeistään ehtivät sen laittaa taas toimintaan.

Post A Comment