STI X Vieruska Deera

Yksi haaveeni toteutui – STI X Vieruska -mallisto nyt myynnissä

-Kaupallinen yhteistyö Moda/STI

Siitä ei ole vielä pitkäkään aika, kun minusta tuntui, etten osaa oikein haaveilla mistään. Mutta juuri nyt, yleisesti melko kaamean vuoden 2020 syksyllä, voin suunnattoman suureksi ilokseni todeta, että yksi mun haave on toteutunut.

Tällä viikolla julkaistiin minun ja Moda-ketjun oman STI-merkin yhteistyönä syntynyt STI x Vieruska -vaatemallisto! Siis ihan oikeista kaupoista voi nyt ostaa mun suunnittelemia vaatteita, en voi melkein uskoa tätä todeksi.

STI X Vieruska Deera

Fiilikseni juuri nyt!

Minulla on ollut ilo tehdä STI:n kanssa yhteistyötä jo pidemmän aikaa ja mun vaatekaapista on löytynyt heidän tuotteitaan jo vuosia ennen yhteistyön alkuakin. Pääsin jo viime vuonna keskustelemaan STI:n suunnittelijoiden kanssa ja jakamaan omaa kokemustani koskien pluskoon vaatteiden mitoituksia ja leikkauksia.

STI X Veera Korhonen

Jo tuo kokemus oli mielestäni ihan hurjan siistiä, että minun mielipiteet, ajatukset ja kuluttajakokemukseni koettiin hyödylliseksi. Mutta jotain hienompaa olikin sitten vielä edessä, kun STI:ltä ehdotettiin, haluaisinko suunnitella muutaman vaatteen yhdessä heidän tiiminsä kanssa. No arvatkaa vaan halusinko!

Kaikista ideoista tuotantoon päätyi loppujen lopuksi kaksi parasta ja tärkeintä, eli monikäyttöinen ja simppeli neuletunika ja täydellinen printtikuosinen midimekko. Lisäksi mallistoon otettiin mukaan STI:llä jo monena vuonna näkynyt pliseerattu Kandra-tunika, johon minä valitsin kuosin ja värit.

STI x Vieruska Meera tunika

Neulemekot ovat olleet yksi vaatekaappini kulmakiviä jo niin monia vuosia, että sellainen oli tietenkin pakko saada tehtyä myös omiin nimiin. Meera-tunika toimii pituutensa puolesta tällaisella keskimittaisella tyypillä niin mekkona kuin tunikanakin. Pehmeän puuvillamatskunsa ansiosta se on hurjan mukava ja simppelin mallinsa vuoksi Meera taipuu asustamalla moneen tyyliin.

Pirteä pinkki on voimavärini, joten se oli itsestään selvä valinta aina myyvän mustan rinnalle. Kolmantena värinä Meerasta on saatavilla syksyyn loistavasti sopiva violetti. Mutta voin kertoa, että kyllä meinasi hetkeksi mennä sormi suuhun, kun sain eteeni lankojen värikartat! Miten ihmeessä valita juuri ne täydellisimmät sävyt kaikista ihanista vaihtoehdoista.

STI Vieruska neuletunika

STI x Veera Korhonen Meera tunika

Mutta miten hienoa olikaan saada tehdä noita päätöksiä. Valita materiaali, vertailla värejä ja kertoa millaisen kuosin haluaisin unelmieni mekkoon. Deera-trikoomekosta tuli ihan täydellinen. Aivan juuri sellainen kuin halusin, niin kuosiltaan kuin malliltaankin.

STI x Vieruska Deera-mekko

Vyötärön solmuyksityiskohta tuo kauniisti vyötäröä esiin, pitkät hieman pussittavat hihat sopivat loistavasti syksyyn ja midimitta saa sääret näyttämään upeilta. Olen nähnyt mekon nyt itseni lisäksi kahden muun ihan eri mallisen ja kokoisen mimmin päällä ja se näyttää upealta meistä jokaisella.

STI x Vieruska Deera

Erilaisia pilkkukuoseja rakastavana halusin printtiin jotain saman suuntaista, mutta kiinnostavampaa. Deeran kuosi onkin kuin konfettisade, josta voi löytää myös söpöjä sydämiä. Kuosin värityksessä minulle oli tärkeää, että siihen on helppo yhdistää pinkkejä suosikkihuulipuniani!

STI x Vieruska Kendra tunika

Rakkaus pilkkukuoseihin pääsi valloilleen Kandra-tunikassa, jonka nonparellit mieleen tuovassa kuosissa toistuvat Deera-mekon värit. Myös Kendran pituus on jotakuinkin samanlainen kuin neuletunikan, eli passaa hyvin legginssien tai vaikka nahkahousujen pariksi, mutta toimii myös minimekkona.

STI X Vieruska Deera

Koska on mun mallistosta kyse, haluttiin vaatteisiin tietysti hyvin myös pluskokoja. Deera-mekkoa on saatavilla koot 34-50 ja itsellä on siitä koko 44. Koot siis ennemmin reiluja kuin nafteja ja mitoitukset ja istuvuudet on mietitty näyttämään upealta pluskoossa.

STI x Veera korhonen

Kandra-pliseetunikaa myydään kokoskaalalla XS-4XL.

STI x Vieruska Meera

Meera-neuletunikasta saatavilla koot XS-3XL. Itselläni kuvissa päällä koko XL. 

Minulla on näistä ihan hurjan paljon ihania kuvia ja vaatteet ovat tietenkin itselläni ahkerassa käytössä, koska suunnittelin lempivaatteita itselleni, joten tulette näkemään näitä syksyn aikana paljon!

STI x Vieruska vaatemallisto siis nyt Moda-myymälöissä, joita löytyy ympäri Suomen. Lähimmän Moda-kauppiaasi voit katso TÄÄLTÄ. Meillä Porissa se on lempikauppani Ratsula. STI:llä ei valitettavasti ole omaa verkkokauppaa, mutta Meera-tunikaa näyttäisi löytyvän Moda Aukian verkkokaupasta mustana ja pinkkinä.

Moda Broncon nettikaupasta löytyy koko mallisto, pääset ostoksille TÄSTÄ.

STI x Veera Korhonen

Olen tästä projektista niin sunnattoman iloinen ja ylpeä, ettei mitään rajaa. Minulla kytee jossain mielen perukoilla haave vaatesuunnittelun opinnoista, mutta vasta asiaa kypsyttelen. Mutta on uskomattoman hienoa, että olen päässyt tätä intohimoani jo pienimuotoisesti toteuttamaan ensin Suuri Käsitö -lehti yhteistyön kautta ja nyt vielä tämän STI-yhteistyön tiimoilta.

En olis voinut uskoa, jos tämän olisi joku mulle muutama vuosi sitten ennustanut. Iso kiitos tästä mahtavasta mahdollisuudesta siis STI:lle!

Nyt vaan toivotaan, että mallisto tekee kauppansa!

 

Studiokuvat: Atte Mäläskä

Meikki ja hiukset: Linda Lipponen, LiFu

Korvakorut: Aarikka ja Viaminnet


17 Comments
 • Kristina Puuri
  Posted at 22:53h, 01 lokakuun Vastaa

  Toi Deera-mekko on i-h-a-n-a!!!! Ja muutkin ihsn täydellisiä.

 • Riikkaliisa Sarpo
  Posted at 07:53h, 02 lokakuun Vastaa

  Ihania ! Täytyy käydä kaupassa katsomassa 👍🏼

 • Jo Jo
  Posted at 08:02h, 02 lokakuun Vastaa

  Moi! Heti piti googletella ja löysin kuin löysinkin verkkokaupasta myös tuon ihanan Deera-mekon! Jee!
  https://bronco.fi/products/deera-dress?variant=32198750699614

 • sti x vieruska | Noora Näppilä
  Posted at 08:49h, 02 lokakuun Vastaa

  […] joka on hänen designinsa – ja joka on ostettavissa ympäri Suomen Moda-myymälöistä! Onnea Veera, suunnittelemasi mallisto on juuri sitä mitä syksy, vaatekaappimme ja sielumme kaipaavat; […]

 • STI X Vieruska
  Posted at 09:22h, 02 lokakuun Vastaa

  […] Omassa blogipostauksessaan Veera kertoo, mistä löysi inspiraation suunnitelemiinsa printteihin ja valitsemiinsa väreihin. Lue postaus, niin näet upean neuleen, jonka väritys on sataprosenttisesti “Veeraa” sekä mekon, jonka Veera suunnitteli alusta loppuun. Sen mekon voit nähdä myös Noora yllä tässä postauksessa. Mekko kun sopii upeasta eri kokoisille, pituisille ja muotoisille ihmisille. Näissä kolmessa tuotteessa koot riittävät jopa kokoihin 4XL/50 asti ja mitoitus sekä leikkaukset on todellakin mietitty kohdilleen. […]

 • Viola
  Posted at 09:47h, 02 lokakuun Vastaa

  Todella upeita! Ja vielä upeampaa, että suuri unelmasi näki päivänvalon :)! Aurinkoista syksyn jatkoa!

 • Hanna
  Posted at 15:55h, 02 lokakuun Vastaa

  Apua, nää kaikki on ihania!!! Vaikea valita minkä ostaisi. Ihanaa, että on kerrankin mietitty miltä oikeesti se vaate näyttää plussakokoisen yllä eikä vaan suurennettu peruskoosta..

 • Tunnetilan Nina
  Posted at 19:32h, 02 lokakuun Vastaa

  Aivan mahtavaa Veera!! Oon niin onnellinen puolestasi! Sä pystyt mihin vaan! ❤️

 • Marjatta
  Posted at 20:04h, 02 lokakuun Vastaa

  Meera-tunika kiinnostaisi tilata, mutta mitkä ovat mitat L ja XL (kai-kai), en löytänyt…myymälää ei ole lähellä., että vois sovittaa.

  • Veera
   Posted at 20:07h, 02 lokakuun Vastaa

   Mulla on itsellä koko XL ja mun rinnanympärys on 120 cm, auttaako tämä yhtään?

   • Marjatta
    Posted at 21:51h, 02 lokakuun Vastaa

    Auttaa! Tiedätkö, kutistuuko kangas pesussa, ilmeisesti vähän?

    • Veera
     Posted at 21:56h, 02 lokakuun Vastaa

     En ole omaani vielä pessyt, mutta en minä itse ole puuvillaneuleita saanut kyllä oikein pesemällä ja kosteana hyvin oikomalla koskaan siinä määrin kutistumaan että sitä huomaisin.

 • Kaisu
  Posted at 21:02h, 03 lokakuun Vastaa

  Hei Veera ja onnea mallistosta! 😊

  Upeita vaatteita ja tuo Deera-mekko täytyy käydä kokeilemassa.😍
  Mielenkiinnosta kysyisin, että miksi niin monissa plus-malliston tunikoissa/paidoissa, niin kuin Meera-tunikassakin, on vajaamittaiset hihat. Siskoni on usein ”manannut” sitä, että aina näissä on vajaamittaiset hihat ja saattaa sen takia jäädä muuten hieno vaate jäädä ostamatta. En tiedä onko sinulla tähän vastausta, mutta ajattelin kysyä, kun olet oman malliston suunnitellut. 😊

  • Veera
   Posted at 22:34h, 03 lokakuun Vastaa

   En osaa yleisellä tasolla sanoa. Tähän neulemekkoon halusin vajaamittaiset hihat siksi että toi 3/4 osa hiha nyt vaan on oma suosikkini hihan pituuksista. Jättää kauniisti kädet ja ranteet esille ja keventää kokonaisuutta. On vaan yksinkertaisesti hyvän näköinen mittasuhteiltaan. Mutta kaikki vaatteet ja yksityiskohdat ei tietenkään ole kaikkien mieleen. Itseltäni jää puolestaan moni asia ostamatta juuri sen vuoksi että hihat on täyspitkät. 😄

   • Haituva
    Posted at 16:37h, 04 lokakuun Vastaa

    Tässä on pakko peesata Veeraa. Moni vaate on mulle ehdottomasti ”ei” -listalla, koska sitä saa vain täyspitkillä hihoilla. Itselleni täysipitkä häiritsee, olen tenavasta asti puskenut ranteet paljaaksi. Mulle mieluisimmat ovat juuri tämä 3/4, 2/4 1/4 ja 1/2 (joka hämmentävästi ei ole sama kuin 2/4 vaan aika lähellä 1/4 hihaa).

    Olen toisaalta myös sinänsä erikoinen, että vierastan tunikaa. Isot koot ovat usein ensisijaisesti tunikoja. Ja mä en tykkää istua paitani päälle. Enkä osaa sitä ensin nostella 😀 Tahdon vain sellaisen, joka yltää pitkäselkäiselläkin lantiolle, ei pepun alle mutta sen päälle, jottei napa vilahtele.

 • Utelias
  Posted at 18:26h, 10 lokakuun Vastaa

  Näissä ei missään ollut taskuja? Mekoissa ja tunikoissa pitäis ehsotromasti olla taskut, jotta vaate kannattaa ostaa. Harmi sinänsä, kun muuten näyttivät kivoilta.

  • Veera
   Posted at 20:16h, 10 lokakuun Vastaa

   Juu ei ole näissä taskuja. Eivät ole näiden vaatteiden tyyliin sopiva asia. Toiset tykkää taskuista, toiset tykkää mekoista ilman niitä.

Post A Comment