16.05.2021 Tukevat urheiluliivit isoille rinnoille – Löysin liivit juoksuun!
Kaupallinen yhteistyö, Lumingerie
Urheiluliivit isoille rinnoille. Kas siinäpä vasta pulma, jonka kanssa moni tuntuu tuskailevan. Ei ole itselläkään ollut hyvien sporttiliivien löytäminen aina todellakaan helppoa. Jos onkin omaa kokoa jostain kaupasta sattunut löytymään, on malleja ja värejä ollut yleensä tarjolla tasan yksi.
Mutta toisin on kotimaisen isoihin kuppikokoihin erikoistuneen verkkokauppa Lumingerin valikoimissa, heiltä löytyy urheiluliiveistä kymmenkunta eri merkkiä ja muutama kymmentä liivimallia. Kokoja löytyy ympäryksissä välillä 60-130 ja kuppikoot kattavat kirjainvälin D-O. Jo löytyy liivit liikuntaan monelle kivijalkakaupoissa turhaan pyöriville!
Kaarituetut urheiluliivit yllättivät
Minulle löytyi Lumingerien asiantuntevien tyyppien avustuksella kahdet uudet urkkaliivit, jotka on nyt molemmat olleet ahkerassa käytössä reilun kuukauden ajan. Mun ajatus oli alunperin, että tykkään kaarituettomista, koska mun sporttiliivit on aina sellaisia olleet. Mutta, taisikin olla, ettei vaan ollut koskaan osunut kohdalle hyviä kaarituellisia, sillä nyt meni omat ajatukset ihan uusiksi. Molemmissa uusissa liiveissäni on kaarituet, ja vitsi miten hyvältä nää tuntuukaan.
Näiden Sculptresse by Panache Liquid Waves-liivien kohdalla iloitsin ensinnäkin siitä, että kerrankin mä saan jotkut muut kuin mustat tai harmaat urkkaliivit! Vaikkei ne nyt usein mihinkään näykään, niin silti kiva fiilis ettei kaikki liivit ole sitä yhtä ja samaa synkkyyttä.
Liivistä on saatavilla koot 70-105 D-J ja mulla itselläni on näistä koko 85HH.
Liquid Waves on kaarituettu toppaamaton liivi, jossa on tosi kevyt ja hengittävä materiaali ja miellyttävät pehmustetut olkaimet. Tykkään näissä liiveissä mm. siitä, että vaikka kaarituet erottelee tissit omiin kuppeihinsa, on ulkonäkö erillisen päällikankaan vuoksi melko toppimainen. Myös tosi huomaamattomiksi ommellut saumat ilahduttavat.
Hakasia Sculptresse-liivistä löytyy kolme. Olkaimia voi käyttää joko ihan tavallisesti, tai ne voi vetää kuvan mukaisesti keskeltä yhteen olkaimissa olevalla J-koukulla. Itselläni ei tuki näissä liiveissä riittäisi olkaimien ollessa perusasennossa, joten lisäkiristys ristiin vetämisellä on välttämättämyys.
Tässä kohtaa päästään käsiksi myös yhteen itseäni vaivaavaan urheiluliiviongelmaan.. pelkästä päälle pukemisesta meinaa jo tulla hirveä hiki! Mun liikeradat on sen verran rajoittuneet, että en pysty kiinnittämään tuota j-koukkua selän takana, vaan minun on laitettava se valmiiksi kiinni ja sen jälkeen pujotettava liivit päälleni pään yli, jonka jälkeen tissit on raavittava kuppeihin vähän hankalasti. Täss kohtaa auttaisi, jos taloudessa asuisi joku toinenkin.
Mutta ei se mitään, tärkeintä, että liivit on hyvät sitten kun ne on päälle saanut. Pieni kiemurtelu ja venyttely on pieni hinta siitä, että urheillessa on sitten hyvä fiilis.
Urheiluliivien pukeminen
Mitä urheiluliivien pukemiseen muuten tulee, niin Lumingerielta opastavat seuraavasti: Takahakaskiinnityksellä olevaan uheiluliiviin suosittelemme pukemisohjeeksi etukumaraa asentoa. Ensimmäiseksi pudotetaan rinnat kuppeihin ja kaarituet paikoilleen rinnan alle, ihan rinnan juureen kiinni. Tämän jälkeen kiinnitetään hakaset selän takana kiinni. Sitten pujotetaan kädet olkalenkeistä sisään ja nostetaan olkaimet hartioille ja tämän jälkeen rintojen huolellinen kahmiminen kuppeihin.
J-koukullisissa liiveissä sitten tosiaan se pään yli pujottaminen ensin, jos ei kädet ylety kiinnittämään sitä jälkikäteen. Mutta niidenkin kanssa itse noudatan tuota etukumaraa asentoa rintojen pudottamiseksi paikoilleen. Ja tuo tissien kahminta on asia, jonka moni unohtaa liivejä pukiessa (olipa kyse mistä rintsikoista tahansa). Rinnat on tosiaan kunnolla aseteltava paikoilleen sen sijaan, että huitaiseen liivit vaan päälle ja jättää boobsit oman onnensa nojaan.
Liquid waves liivin hyviä puolia on myös sen profiili. Ei minun rintoja toki mikään liivi juurikaan litistä, mutta nämä eivät myöskään työnnä niitä mitenkään eteenpäin, vaan rinnat asettuvat melko tasaisesti.
Mitä liivien tukevuuteen tulee, niin omalle koolleni ja nykyisin jo melko löysän koostumuksen omaavien rintojeni kanssa Panachen liivi on sopinut hyvin sellaiseen treeniin, jossa en juurikaan juokse taikka hypi. Mulla on koostumukseltaan aika pehmeät ja löysät rinnat, joten näissä liiveissä tulee melko ohuen ja joustavan materiaalin vuoksi pomppiessa liian hölskyvä fiilis.
Eli valitsen nämä liivit päälleni usein silloin, kun tiedossa on perus punttitreeniä tai sitä kepeämpää liikuntaa. Kävelylenkeillä ja suht tasaisella maalla pyöräillessä toimivat myös mainiosti. Juoksua ja hyppyä sisältäviin treeneihin tai maastossa pyöräilyyn kaipaan kuitenkin enemmän tukea. Ja sitä tarjoaa toiset tässä postauksessa nähtävät liivit!
Nyt kuulkaa.. nyt on mun rinnoilla lähes täydellinen paritalo treenien ajaksi: Elomi Energise!Nämä ovat hyvät ja tukevatt urheiluliivit isoille rinnoille. Mun arkiliivien lempparitkin on Elomilta, joten merkki oli ennalta tuttu ja pidetty. Mutta en silti arvannut miten hiton hyvät sporttiliivitkin ne on osanneet tehdä.Kohdallaan on niin materiaalit kuin mallikin.
Sanon ”lähes täydellinen” siksi, että liiveissä on yksi pieni miinus. Se on niiden melko Madonna-tötterömäinen muoto. Mutta sekin on ehkä vain tottumiskysymys. Kun on aina käyttänyt kaarituettomia sporttiliivejä, jotka ovat painaneet rintoja osaksi kohti kainaloita, on tällaiset täydellisesti tissit omiin osastoihinsa erottelevat ja jämäkät kupit vähän oudon tuntoiset. Tämä on siis ainoastaan fiilis kysymys, ei millään tavalla tekemiseen vaikuttava ominaisuus.
Mutta hei, penkkipunnerruksessa on paljon lyhyempi liikerata, mitä korkeammalle tissit ylettää!
Mutta siis muuten aivan puhdasta täydellisyyttä. Liivi on päällä todella mukava ja tosiaan kuppien materiaali jämäkkää ja joustamatonta neulosta. Minulla ei toimi liivit, joissa on jotain resoria tai muuta rintojen alla, koska vatsamakkarat nostavat ne välittömästi pystyyn. Tässä liivissä, kuten myös Panachessa, nuo liivien alareunat onkin mukavan kapeat ja päättyvät melko suoraan kaaritukeen.
Urheiluliivien koon valinta
Aika hyvin nuo Lumingerien sivuilta kunkin tuotteen kohdalta löytyvät infot kaaritukien mallista, ympärysmitasta ja kupin koosta tuntuvat oman kokemuksen mukaani pitävän paikkansa. Panachen liivin kohdalla sanottiin ympärysmitan olevan tiukka ja siitä tarvitsinkin koon 85, kun taas tässä Elomin kohdalla ympärys on arvion mukaan normaali ja tästä riitti koko 80. Jos Elomin liivit ovat sinulle ennestään tuttuja, niin melko hyvin menee mielestäni tämän Energisen koot yksiin esim suosikkini Sachin kanssa.
Moni kysyi mun IG-stoorissa siitä miten kireät ja napakat urheiluliivien tulisi olla ja onko normaalia, että ne suorastaan ahdistaa. Lumingerielta vastataan seuraavasti:
Liivin ympärysmitta ei saa olla liian puristava. Jos ympärysmitta on ihan äärimmilleen venytetty ja hakaset juuri ja juuri ylettyvät kiinni, ja hengityskin on jo vaikeaa, isompi ympärysmitta olisi mukavampi. Rintaliivin ympäryksen tulee kuitenkin olla sen verran napakka, ettei rintaliivin ympärys pääse liikkumaan liikkeiden mukana ja hiertämään päällä.Ympärys kannattelee rintojen painosta pääosan, ja jos ympärys on liian väljä, ei rintaliivi tue rintoja ja rintojen paino jää olkainten varaan hartioille. Ympäryksen koon tulisi olla 5-10 cm lyhempi kuin rintojen alta otettu napakka vartalonympärysmitta on. Koko ei tietystikään saa olla niin tiukka, että se sattuu ja ahdistaa.
Boldasin tuon tärkeän lauseen, sillä on yleisesti tunnettu virhe, että kaikissa liiveissä moni valitsee liian löysiä ympäryksiä, jolloin rintojen paino on olkaimien varassa joka voi aiheuttaa hartia ja niskakipuja. Jos ympärys on liian löysä, voi myös näiden liivien tyyliset ristiin tulevat olkaimet tuntua epämiellyttäviltä ja painaa niskaa, koska rintojen paino kohdistuu olkaimiin ympäryksen sijaan.
Myös Elomi Energise -liivissä on olkaimet yhteen vetävä j-hakanen ja lisätukea tuo myös leveä takaosa jossa neljä hakasta.
Huomioithan kokoa valitessa myös sen, että ympärys voi tuntua liian tiukalta myös siksi, että kuppikoko onkin liian pieni, jolloin kuppiin mahtumaton rintakudos vie tilaa ympäryksestä. Kannattaa siis aina sovitella useampi koko ja muistaa rinnakkaiskoot. Myös se on tärkeää muistaa, että mitoitukset vaihtelee eri merkkien välillä, älä siis tuijota kokolappuja.
Urheiluliivien, kuten myös muiden rintaliivien, kohdalla oikean kokoiset ja istuvat liivit tunnistaa siitä, että ne eivät kiristä, purista, hankaa tai hierrä, eikä niiden asentoa tarvitse korjailla päivän mittaa.
Urheiluliiveissä toki tuo kiristävyys ja puristavuus on etenkin esim. omassa koossani hieman suhteellinen käsite. Kun tuota rasvakudosta kehossa on, niin saadakseni riittävän tuen liivin ympäryksestä, on en jonkin verran kyllä myös puristettava. Jos valitsisin liivin ympäryksen, niin ettei se yhtään painaudu tuonne makkaroihin, niin ei se myöskään tukisi.
Ylläolevassa kuvassa, ja monissa muissakin, näkyy hyvin se, että kyllä ne kuuluisat selkäläskit tulee sporttiliivien yli ja muutenkin muodostuu makkaroita, koska liivin on oltava napakka. Mutta Mutta epämukava ja hiertävä liivi ei saa olla. Nämä molemmat liivit siis itselleni todella mukavan tuntoiset ja pysyvät loistavasti päällä ilman, että tarvitsee missään välissä korjailla.
Urheiluliivien peseminen
Tän Elomin liivin mä siis valitsen päälleni, kun tiedossa on juoksuaskelia, hyppyjä tai kivien ja juurakkojen yli pyöräilyä. Tykästyin Energise-liiviin siinä määrin, että pitänee laittaa kokovahti Lumingerien sivuille, jotta saan ilmoituksen, kun omaa kokoani on jälleen varastossa, sillä näitä täytyy saada yhdet tai kahdet lisää.
Itselläni tulee tällä hetkellä sen verran monta treeniä viikossa, että vaikka liivit suositellaankin pesemään aina heti käytön jälkeen, jotta iholta nouseva hiki ja rasva eivät pääsisi pinttymään materiaalin pintaan. Mutta vaikka niin ehtisinkin tehdä, ei liivit aina välttämättä ehdi kuivua, joten niitä on oltava kaapissa riittävän monet.
Urheiluliiveille (ja muillekin) Lumingerielta suositellaan käsinpesua. Pesukoneen pyörivä liike aiheuttaa urheiluliivin materiaaleille ylimääräistä kuormitusta ja liivin kaarituet saattavat vaurioitua nopeastikin pesukoneen rummun pyörinnässä ja pahimmillaan tulla ulos liiveistä ja rikkoa koneen. Kaarituettomat voi pestä koneessakin, kunhan huolehtii, että hakaset ovat suljettuina, jotta ne eivät pääse tarttumaan muuhun pyykkiin, ja mielellään pesupussissa. Pesuaineena olisi hyvä käyttää hellävaraista urheiluvaatteille ja/tai käsinpesuun tarkoitettua nestemäistä pesuainetta.
IG-stoorin kysymyksissä nousi yksi laji, johon sopivaa liiviä useampikin kyseli, eli ratsastus. Kysäisin tätäkin Lumingerien asiantuntijoilta ja sieltä nostettiin esiin mm. Enell-merkin kompressiomalliset liivit, ”jotka painava rinnat hyvin kehoa vasten ja vähentävät rintojen pomppivaa liikettä. Enell istuu parhaiten noin D-H-kuppikoolle ja kokoja riittää 60-130-ympäryksille.”
Mutta olipa laji mikä hyvänsä, niin kannattaa ehdottomasti tutkia Lumingerien monipuolinen urheiluliivivalikoima. Ja jos liivien ostaminen verkosta mietityttää, niin nou hätä asiakaspalvelu auttaa tosi mielellään. Voit vaikkaa laittaa omat mittasi ja heille sähköpostilla ja kertoa millaista liiviä etsit, niin he osaavat tehdä täsmäehdotuksia.
Toki netistä ostaessa voi joutua jonkun kerran palauttamaan ja vaihtamaan kokoa, mutta kannattaa silloin tehdä niin, että ottaa liivistä sovituskuvat ja laittaa ne myös sinne asiakaspalvelun meiliin, jolloin he osaavat vielä tarkemmin suositella kokoa tai paremmin soveltuvaa mallia. Tällä tavoin minullekin nämä liivit löydettiin.
Mutta kun sen itselle hyvän mallin vaikka urkkaliiveistä kerran löytää, on niitä sitten jatkossa helpompi tilata.
Ja hei, jos mietit, että onpa harmi, että Lumingerien myymät koot alkavat vasta D-kupista, niin kannattaa tsekata se oma koko. Moni saattaa yllättyä, kun ne B:ksi tai C:ksi kuvittelemansa rinnat ovatkin oikeasti aakkosissa jokusen kirjaimen pidemmällä. Jos normaalisti käyttämästi ympärysmitta on liian löysä ja kuppikoko B-C, voi sopiva rinnakkaiskoko löytyä pienemmällä ympärysmitalla hyvinkin D-E-kuppikoosta.
Urheiluliiviostoksille pääset TÄSTÄ.
Kuvat: Jarkko Mäkelä
Iina / MouMou
Posted at 17:23h, 16 toukokuunJust näin! Sä osaat kyllä kertoa tästä aiheesta niin tyhjentävästi. 🙌🏽
Marketta
Posted at 08:23h, 19 toukokuunOlen olkapäävammaisena monesti miettinyt, kuka ihmeen sadisti on keksinyt, että rintsikat pitää kiinnittää takaa. Minkä takia niin harvoissa liiveissä on etukiinnitys? Urheilurintsikat ovat vielä usein sellaisia, jotka eivät aukea kokonaan, vaan niihin pitää oikein pujottautua.