Taivaallinen herkku – Camembert-pasta

Tammikuun alku + blogiin ilmestyy resepti…. Mutta ei, ei ole mikään keveä dieettiherkku kyseessä. Mutta ai että, makua tässä todellakin riittää. 

Mitä siis syntyy alla olevista aineksista (+oliiviöljystä ja parmesaanista , jotka unohtuivat kuvasta)? Näistä taiottiin eilen illalla tuoksuillaan huumannut Camembert-pasta! 

Ohjeita tähän löytyy useita ja pienillä eroilla, joten kirjaan tähän nyt ylös oman eilisen versiomme. Tästä annoksesta riittää 3-4 hengelle riippuen vähän siitä millaisen annoksen pastaa keittää. 

Tarvitset siis rasiassa olevan Camembert-juuston (n. 250 g), oliiviöljyä, valkosipulia, rosmariinia, hunajaa, pennepastaa ja tuoretta pinaattia (meillä oli sellainen 80g rasia)

Tuo juustorasiassa oleva paperi kannattaa napata pois ja korvata leivinpaperilla!

Juusto siis saa köllötellä omassa rasiassaan. Ensin leikataan juuston päältä kuori auki ja sitten lisätään valkosipulia paloina (käytimme 2 kynttä) ja rosmariinia ja ripotellaan päälle mustapippuria. Lorotellaan päälle vielä hunajaa ja oliiviöljyä  ja herkku on valmisn. 200 asteisen uunin hyväiltäväksi. 

Juusto saa muhia uunissa n. 20-25 minuuttia siten, että se ehtii sulaa juoksevaksi ja ottaa hieman väriä. Sillä välin keitetään pasta (me käytimme täysjyvä Penneä).

Aivan hetki ennen veden pois kaatamista heitetään sekaan pinaatinlehdet, jotta ehtivät hieman lämmetä. Kun vesi on kaadettu pois, raastetaan pastan sekaan n. 1-1,5 dl parmesaania. Pastasta tulee parmesaanin kanssa aika jäykkää jankkia, joten hyvä vinkki on ottaa hieman keitinvettä sivuun, jotta sitä voi lisätä pastan joukkoon, jos uhkaa tulla liian liisteriä. 

Sitten onkin aika nostaa Camembert pöytään, lusikoida sulaa juustoa pastan joukkoon ja pistellä ääntä kohti!

Jos jättää pastan kokonaan pois, voi tuon juuston laittaa vaikka illanistujaisissa tarjolle ihan vaan vaalean leivän kanssa nautittavaksi. Itse vetäisin jälkkäriksi yhden leipäpalan juustolla ja viikunahillolla. Toimii.

Soppa365 -sivustolta löytyi myös yksi aika mielenkiintoinen ohje valkohomejuuston ystäville. Briejuusto lehtitaikinakuoressa kuulostaa yhtä aikaa ihanalta ja kamalalta. Kuin voihin käärittyä voita. 😀


1 Comment
  • Just a visitor
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Ai vitsit, osaat kyllä kirjoittaa hauskasti ja tota pastaohjetta lukiessa piti kuivailla suupieliä koko tekstin matkan : ).

Post A Comment