Meksikolainen kanakeitto tortillalastujen kera

Loin jokin aika sitten uuden aihetunnisteen nimeltä "Tommi kokkaa", sillä ajatuksena oli toisinaan postailla tuon miekkosen loihtimia herkkuja, hän kun meillä yleensä keittiössä häärää, minun toimiessa vain assistenttina. Nyt on kuitenkin vuorossa yksi soppa, jossa ei ollut ketään muuta kokkia kuin ihan vaan minä. Tämän ohjetta kysyttiin Instagramissa enkä viitsinyt sinne alkaa sitä jaarittelemaan, joten siitä syystä tämä Satakunnan Kansasta bongatusta ohjeesta hieman varioimani Meksikolainen kanakeitto päätyy nyt tänne blogiin. 

Matkalla pehmeät tortillasuikaleet vaihtuivat maissilastuihin ja broilerin rinta grillatuiksi koiviksi. Alkuperäisestä ohjeesta poiketen lisäsin itse keittoon myös maissia. Eli tässä siis ohje oman keitokseni mukaisesti.

Noin 5 annosta varten tarvitset: 2 sipulia, 1 tl chiliä (voi toki käyttää tuorettakin), jauhettua korianteria, 500 g tomaattimurskaa, 1 kanaliemifondin, 1 prk maissia, kypsää broileria esim. 3 grillattua koipea, 2 avokadoa, 200 g fetaa, maissilastuja ja tuoretta korianteria.

Valmistusohje:

Kuullota sipulit öljyssä, lisää jauhettu chili ja korianteri ja jatka vielä hetki kuullotttamista. Lisää kattilaan tomaattimurska, fondikuutio ja n. 1,5 l vettä ja kuumenna kiehuvaksi ja keitä n. 10 minuuttia ja pilko sillä välin kypsä kana. Lisää kattilaan kanapalat sekä maissit ja jatka vielä keittämistä n. 5 minuuttia.

Kokoa annokset kauhomalla keittoa lautaselle ja nakkaamalla päälle avokado- ja fetakuutioita sekä nachoja (murskasin kokonaisista pikkuisen pienemmiksi). Kata pöytään vielä itse annosteltavaksi korianterisilppua ja limelohkoja joista kukin saa itse puristaa mehua keittonsa mausteeksi. Jos tuli kovin hottista soppaa, voi tarjolle laittaa myös kermaviiliä.

PS. Jotta kaikki reseptit löytyisivät samasta paikasta, merkkaan tämänkin tuotoksen Tommi kokkaa -tagin alle. Mut tänään on kyllä sitten taas ukon vuoro. Taisi olla suunnitelmissa jotain kikherne-hommia..


No Comments

Post A Comment