Reseptivinkkejä suosikkisivustolta

”Mitä tänään syötäisiin?” on kysymys, joka esitetään lähes joka taloudessa melkein päivittäin ja monille se aiheuttaa myös kepeää ahdistusta. Meidän taloudessa tuohon kysymykseen on saatu niin usein vastaus yhdestä ja samasta osoitteesta, että haluan jakaa ilosanomaa eteenpäin. Mun ja Tommin reseptituskailuihin on viimeisen lähes parin vuoden ajan todella usein antanut vastauksen Soppa365-sivusto. Kokkaillaan (tai siis Tommi kokkaa ja mä vähän avustan) Sopan ohjeilla jopa useita kertoja viikossa.

Viimeksi tänään ratkaisitiin ruokapulma suuntaamalla Soppaan. Seurataan myös heidän FB-sivuaan ja sieltä jo heti ekana silmiin osunut resepti osui maaliin ja mun osaksi jäi käydä hakemassa kaupasta ainekset, niin mies lupasi valmistaa.

Nappasin mun instasta (@vieruska) muutaman kuvan Soppa365 -reseptien mukaan valmistetuista herkuista ja linkitän tähän niiden ohjeet.

Postauksen ekassa kuvassa tämän päivän illallinen, Vihreä Broilerispagetti, joka hurmasi runsaalla yrttimäärällään. Tuore minttu, basilika ja lehtipersilja yhdessä sitruunan kanssa loihtivat todella fressin makumaailman ja avokado ja mascarpone toivat samettista pehmeyttä. Koska tehtiin luonnollisestikin kahden hengen annos, jäi tarpeita vielä toiseenkin satsiin, joten taidetaan syödä huomenna tätä samaa ilman broileria. 

Viime viikonloppuna puolestaan teki mieli intialaisia makuja, joten tekoon pääsi Murg Ishtoo -niminen kanacurryohje. Makumaailman pääosissa olivat kaardemumma, neilikka ja kaneli, joten kokonaisuus oli hurmaavan mausteinen. Vielä parempi olisi ruoasta kuitenkin tullut, jos kanat olisi ensin marinoinut, jotta lihaankin olisi saatu enemmän makuja. Pelkkä mausteseoksessa paistaminen ei mielestämme riittänyt. Ensi kerralla siis ehkä uitetaan kanat ensin jossain inkivääri-chili -marinadissa. Tämä siis lisävinkkinä tuohon Sopan ohjeeseen.

Pääsiäisenä meilläkin syötiin lammasta, mutta lihapullien muodossa. Mm. papuja ja oliiveja sisältävä kirsikkatomaattitagine ja karitsanlihapullat veivät kielen mennessään. Täm on siitä kiva ohje, että toimii ihan ilman noita lihapulliakin, eli voi vaikka paistaakin pullat erikseen, jolloin tagine sopii kasvissyöjille, mutta halukkaat voivat ottaa myös lihapullia. Sen kummempaa lisuketta ruoka ei kaipaa, vaan sopii nautittavaksi vaikkapa vaalean leivä kera. 

 

 Viimeisenä vielä todella hämmentävä yllättäjä, nimittäin lehtikaalilla ryyditetty maapähkinäkeitto. Tätä kohtaan oli kyllä pientä epäluuloa ilmassa, maapähkinävoita keitossa?? Ja lehtikaaliakaan en ole kauheasti vielä syönyt. Mutta ai että, tämä soppa todellakin hurmasi. Aivan sairaan hyvää! Lehtikaali yllätti myös siten, että se ei mennyt keitossa mössöksi, vaan siinä  pysyi mukava suutuntuma. Pitänee testata lehtikaalin lisäämistä johonkin muuhunkin keittoon.

Vaikka tässä nyt olikin 3/4 liharuokaeseptejä, niin on ehkä osaksi Soppa365-sivustosta johtuvaa, että meillä on ihan selvästi lisääntynyt kasvisruokien syönti. Vai pitäisikö sanoa, että vähentynyt lihan syönti? Ihan vaan siksi, että eteen tulee koko ajan niin mielenkiintoisia ja herkullisen kuuloisia reseptejä, joihin ei tule lainkaan lihaa tai joissa liha on hyvin pienessä osassa. Tämä on toki vain hyvä ja positiivinen muutos. Go kasvikset, go!

Kannattaa muuten tuolla Soppa365:ssa rekisteröityä, niin voi sitten kätevästi keräillä itseä kiinnostavat reseptit omaan keittokirjaan, josta löytyvät helposti. Toivottavasti jollakin teistä edes jonkun päivän mitä tänään syötäisiin -paniikki hieman näillä vinkeillä helpottaa! 

PS. Päivittelen ruokakuvia aika usein Instaan! 


No Comments

Post A Comment