Tee hyvää, osta lokakuussa Roosa nauha -tuote!

Suomalaisista naisista lähes joka kahdeksas sairastuu jossain vaiheessa elämäänsä rintasyöpään. Joka vuosi yli 5000 naista saa diagnoosin. Tämä tarkoittaa sitä, että melkeinpä jokainen meistä tietää ja tuntee ainakin jonkun, joka on joutunut tuon sairauden kanssa kamppailemaan. 

Itse keskustelin juuri pari viikkoa sitten erään toisen rintansa syövälle menettäneen naisen kanssa proteeseista ja muutamaa päivää myöhemmin pistin ilahtuneena merkille kuinka toisen tuttavan hiukset olivat kasvaneet takaisin kauniiksi kiharoiksi. Lähimmäksi rintasyöpä tuli kuitenkin seitsemän vuotta sitten, kun oman äitini rinnasta löytyi patti. 

En enää oikein muista sitä hetkeä, kun sain kuulla äitini syövästä. Kai se oli niin ilmat pihalle lyönyt isku, joka vyörytti päälle menettämisen pelon, että olen halunnut nuo hetket ja ajatukset unohtaa. Minun äidilläni kävi onni. Hänen syöpänsä löydettiin hyvin aikaisessa vaiheessa ja saatiin leikattua ja hoidettua pois ilman, että tarvitsi poistaa edes rintaa. Toki äitini kävi läpi koko hoitorumban sädehoitoineen ja kemoterapioineen. Siinä meni niin hiukset, kynnet, ripset kuin makuaistikin. Mutta ne olivat pieni hinta hoidoista ja siitä, että mörkö saatiin pois. 

Seuraavat viisi vuotta sitten jännitettiinkiin joka syksy kontrollien tuloksia. Pelko hiiviskeli takaraivoon niin äidillä kuin tyttärelläkin. Äidin soitto sairaalasta lääkärin tapaamisen jälkeen ja ilmoitus, että kaikki on kunnossa toi joka kerta maailman suurimman helpotuksen. Nyt ns. terveen papereista on jo kaksi vuotta joten ainakin toistaiseksi on saanut lakata aktiivisesti pelkäämästä. 

En ole ennenkään nillittänyt verojen maksamisesta, mutta äidin sairauden ja loistavasti onnistuneiden hoitojen jälkeen olen ollut entistäkin onnellisempi veronmaksaja. Tunnen niin suurta kiitollisuutta siitä, että maassamme on niin toimiva terveydenhuolto, joka on kaikkien saatavilla. Verovarojen lisäksi tarvitaan kuitenkin muutakin rahaa. Jotta tutkijat voivat tehdä työtään löytääkseen entistä parempia hoitomuotoja useampien sairastuneiden pelastamiseksi, vaaditaan myös yksityistä rahoitusta.

Jälleen käynnissä oleva Syöpäsäätion Roosa nauha -keräys onkin todella tärkeä kampanja, sillä sen tuotoilla tuetaan suomalaista rintasyöpätutkimusta. Osa keräyksen tuotosta käytetään myöskin Syöpäsäätiön maksuttoman neuvontapalvelun pyörittämiseen. Osallistumalla Roosa nauha -keräykseen tulee siis todennäköisesti auttamaan myös jotakuta läheistä. Tai jopa tulevaa itseään. 

Roosa nauha -keräykseen voi osallistua tekemällä suoran rahalahjoituksen, mutta lisäksi tukensa kampanjalle voi antaa myös valitsemalla nyt lokakuussa ostoskoriin erilaisia Roosa nauha -tuotteita. Kokosin alle muutamia tärppejä tuotteista, joita kampanjassa on mukana yhteensä lähes 80.

 

 

1. Naisen ääni -riipus – Kalevalakoru / 2. Lumi Roosa nauha -sormus – Olli Johan Lindroos / 3. Sidottu kukkakimppu – Pirkka / 4. Talousliinarulla – Sini / 5. Termosmuki – Airam / 6. Pussilakanasetti – Familon / 7. Geisha-patukka – Fazer/ 8. Samettikimono – Lindex / 9. hattaraiset kumisaappaat – Sievi / 10. Kashmirhousut – Lindex / 11. Vadelmarasia – Pirkka / 12. Pähkinäsekoitus – Estrella

Onpas erityisen hyvä syy ostaa lokakuussa mm. Geishaa ja kukkia! Myös Lindexin The Pink Collectionin kashmirtuotteet kiinnostaisivat. Housuthan minulta jo löytyy, mutta harmaan neulepuseron taidan käydä sovittamassa. Duudsonien suunnitteleman Roosa nauhan, tai itse asiassa parikin kappaletta, ostin jo heti sen tultua myyntiin viime viikolla. 3 € hintaista nauhaa myyvät seuraavat paikat: Lindex, K-Citymarket, K-Market, K-Supermarket, Neste K -liikenneasemat, Prisma, S-market, Alepa, Sale, ABC-myymälä ja Sokos. Se on edullinen ja kaunis tapa auttaa!

Ja hei, jos on jäänyt se omien rintojen tutkiminen vähän huonolle tolalle, niin nyt on taas hyvä aika aloittaa!

 


Tags:
2 Comments
 • strangiato
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Katselin Lindexin kashmirhousuja jo silloin ammoin, kun mainostit niitä ekan kerran, mutta ajattelin ettei ne kuitenkaan mulle mahdu. Nyt eilen Roosa nauha -ajatuksen inspiroimana kävin kuitenkin kokeilemassa niitä ja niinhän siinä kävi että ostin ne. Aivan ihanan tuntuiset housut ja älyttömän mukavat päällä! Ja näyttävät ihah hyvältä peilinkin kautta. Kiitos vinkistä. 🙂 Pari muutakin juttua olen kyllä tämän vuoden aikana hankkinut innoittamanasi (kuten Elloksen punaisen syystakin, vihreän pitsimekon ja useammat Lumingerien rintsikat)… 😉

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Ne mun omat kashmirhousut oli itse asiassa H&M:lta, mut aika tasan samanlaiset. Ja niissäkin oli isoin koko vaan 44, mut hyvin mahtui, et kannattaa tosiaan aina rohkeesti sovittaa vaikka epäilyttäiskin, et ei varmaan mahdu. 😀
   Kiva kuulla että vinkeistä on ollut hyötyä!

Post A Comment