Inspiroiva, boheemi ja värikäs, sitä kaikkea on kierrätystavaroilla sisustettu asuntomessukohde Villa Karhu

-Kaupallinen yhteistyö SPR Kontin kanssa-

Punaisissa valoissa seisoessa se iski. Ajatus, että mitäpä jos pitkään etsimäni vitriinikaappi löytyisi just tänään tuolta Kontista, jonka ohi juuri ajoin. Katsoin kelloa, totesin aikaa olevan todella nopealle pyrähdykselle ja kävin kääntämässä auton ympäri.

En tiedä mikä maailmankaikkeuden kuiskaus se oli, mutta siellä Kontissa se minua heti oven lähellä todellakin odotti, juuri haaveideni mukainen 60-luvun lasivitriini. Sopivan kokoinen siihen paikkaan mihin se oli kotona ajateltu, kaikin puolin hyvässä kunnossa ja hintakin ilahdutti. Kaupat tuli välittömästi!

Samanlaista onnistumisen fiilistä pitkän kärsivällisen odotuksen jälkeen ei todellakaan tavoita uusia huonekaluja katalogista tilaamalla. 

Vaikka toki uutena hankittujakin huonekaluja kotoani löytyy, niin rakkaimmat ovat kyllä juurikin käytettynä löytyneitä aarteita menneiltä vuosikymmeniltä. Ei siis kumma, että hurmaannuin välittömästi astuessani sisään Porin Asuntomessujen kohteeseen nro 19, eli Villa Karhuun.

Porin Kaupungin ja Punaisen Ristin Kontin yhteistyönä toteuttama 4h+k messukohde on nimittäin kokonaan sisustettu Kontti-tavaratalojen valikoimista löytyneillä kierratyshuonekaluilla, -tekstiileillä ja -tavaroilla. Sisustuksen on suunnitellut porilaislähtöinen Frida Steiner. 

Ja voi kuulkaa, että lopputulos onkin hurmaavan värikäs, boheemi ja kodikas! Olisin heti ensinäkemältä kelpuuttanut vaikka mitä huonekaluja omaan kotiini. Etenkin yllä olevan kuvan tuolin ja sarjapöydän.

Näyttävä ryijy värikkään maton päällä on kaunis ja yllättävä yhdistelmä

Villa Karhun sisustusta katsellessa silmä osuu välillä myös sellaisiin esineisiin, jotka eivät omaa silmää hivele, mutta muiden tavaroiden kanssa yhdessä ne muodostavatkin todella toimivan kokonaisuuden. Esimerkiksi lasisen sohvapöydän ohittaisin liikkeessä välittömästi ajatellen, että ei ole minun makuun, mutta tässä kokonaisuudessa pidän siitä todella paljon.

Yllätyksiä ja inspiraatiota, sitä tämä kerroksellinen kierrätyssisustus todellakin tarjoaa. Ja rohkeaa värien yhdistelyä! Alkoi heti kutkuttaa lähteä Konttiin katselemaan kalusteita hieman uusin silmin.

Villa Karhu on sisustettu kuvitteelliselle paluumuuttajaperheelle, johon kuuluu isä, äiti ja teini-ikäinen poika. Pojan huoneessa sininen saa vastaparikseen keltaista ja oranssia. Retrofiilistä rauhoittaa lämpimän ruskea puu.

Kävin kuvaamassa talolla vain muutama päivä ennen messuja, ja siellä Frida vielä täyttä häkää vaihteli lamppuja ja tauluja. Näissäkään kuvissa ei siis näy vielä kaikki lopulliset valinnat.

Kierrätystavaroilla sisustaminen kysyy kärsivällisyyttä ja aktiivisuutta. Mielikuvien mukaista huonekalua voi joutua etsiskelemään pitkäänkin ja myymälöitä on jaksettava koluta ahkerasti, sillä tavarat vaihtuvat usein. Asuntomessukohteen tuli kuitenkin olla valmiina tiettynä päivänä, joten löytämisen ilon lisäksi projektiin mahtui Fridan mukaan myös monia jännityksen hetkiä. 

Vielä viikkoa ennen messuja kaikkiin Suomen 12 Kontti-tavarataloon lähti etsintäkuulutus tietyn kokoisesta Lundian kirjahyllyn pätkästä. Ja kyllä, puuttuva palanen löytyi kuin löytyikin!

Kulturellin perheen kirjatkin on valittu tarkoin. 

Vaikka Villa Karhun sisustuksessa haluttiin välttää liika tuunaaminen, niin muutama huonekalu koki silti Fridan käsissä pienen muodonmuutoksen. Mm. työhuoneen jykevä pöytä sai uuden tummemman värin. 

Paluumuuttajaperheelle sopii hienosti tapetiksi kotiseuturakkautta julistava kartta, joka on toteutettu Alvar Carton ja Tapetit.fi:n yhteistyönä.

Villa Karhu on mielestäni huikea esimerkki siitä kuinka monipuolisesti kierrätystavaroilla on mahdollista sisustaa. Rohkea tyylien ja aikakausien yhdistely muistuttaa siitä, että sisustuksessa ei tarvitse noudattaa mitään tiettyä yhteneväistä tyyliä. Persoonalliset ratkaisut tuovat usein juuri sitä kodikkuuden tuntua. 

Itselleni iski ihan hirmuinen sisustuskuume jo tämän yhden messukohteen nähtyäni. Katsotaan mihin asteisiin se nousee, kun käyn kiertämässä lisää taloja. Mutta nyt siis pitäisi muodostaa päässään jonkinlainen visio omasta unelmasisustuksesta, jotta tietäisi mitä alkaa metsästämään. Muuten tässä käy niin, että koti on pian täynnä ties mitä kierrätettyjä löytöjä ja aarteita. Vierashuoneessani kun on tälläkin hetkellä säilössä yksi ylimääräinen sohva, joka pitäisi käydä viemässä Konttiin jonkun muun löydettäväksi.

Jos olet tulossa seuraavan kuukauden aikana Poriin, niin Villa Karhuun pääset tutustumaan Asuntomessuilla 6.7.-5.8. Kohdenumero 19. Osoite Teroittajankatu 4.

Asuntomessujen tapahtuma-alueella on myös Kontin pop up -myymälä, josta löytää nimenomaan messuja varten kevään aikana kerättyä sisustustavaraa. 

Mikäli jokin Villa Karhun huonekaluista on juuri sitä mitä olet omaan kotiisi etsinyt, niin tuotteita on mahdollista huutaa itselleen huutokaupat.com -sivustolla. Pientavarat puolestaan menevät messujen päätyttyä myyntiin Porin Konttiin.

Miltä näytti? Hankitko itse sisustuksesi mieluummin uutena vai oletko vanhojen tavaroiden metsästäjä? 


7 Comments
 • Vierailija
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Ihanaa, että kävit visiitillä ja mahtava kuulla, että sisustus vielä miellytti silmääkin 🙂

 • SeijaMa
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Aivan ihana sisustus! Kontista löytyy hienoja tavaroita. Juuri tuli ostettua sieltä mieleinen sarjapöytä.

 • kenkkulan
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Ihana kohde tulossa ekaa kertaa asuntomessuille täältä omasta Kodista löysin Olohuone verhot . Olen löytänyt blogisi kiitos kun oot oma itsesi ja erilainen hyvällä tavalla !!

 • EI-Leen / Hempeät hepeneet
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Kävipä sinulla hyvä tsäkä!

  Rakastan kaikkea vanhaa, ja siksi en saa enää mennä vanhojen tavaroiden liikkeisiin. Toisin kaiken mukanani… vanhassa on se ajanpatina, joka uudesta puuttuu. Tykkään tällä hetkellä viime vuosisadan alun tyylistä ja vasta viime viikolla yritin kovasti ehdottaa miehelleni erään tuttavani kaupittelemaa kauniisti maalattua 30-40-luvun keittiökaappia. Ei kuulemma mahdu. Ja kenties jo vuoden päästä sitä voisimme tarvita, jos esikoinen muuttaa pois ja vie osan huonekaluista mukanaan. Mutta silloin pääsen hänen kanssaan etsimään tavaroita. Hän on samaa sorttia, joten tuskin hänenkään kotiaan Ikealla kalustetaan 🙂

 • annepa
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Viime viikolla juuri laskin, että mitä tavaroita olen ostanut tai saanut käytettynä. Aika monta, kodissamme on enemmän vanhaa kuin uutta. Lipasto, ruokapöytä ja 8 tuolia, halkolaatikko, lamppuja, matto ja vaatekaappi ainakin on löytynyt käytettynä. Koitapa ostaa täyspuinen lipasto uutena, maksaa monta sataa! Minä sain omani viidelläkympillä ja tietysti hintaan täytyy laskea maalit ja lakat millä tuunasin lipaston. Silti hinta jää reilusti alle satasen. Lisäksi täällä on muutama perintökalu, joita on pidetty hyvin ja kunnostettu. Tämä tulee halvaksi ja luonto kiittää. Ainoa ongelma on, että aina ei löydy sitä mitä tarvii oikeassa tyylissä ja värissä, mutta sitten pitää vain olla kärsivällinen, kyllä se oikea mööpeli joskus tulee vastaan.

 • Vierailija
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  En ymmärrä, miksi kierrätystavaroilla sisustetun kämpän pitää aina näyttää korostetusti ”kierrätystavaroilla sisustetulta”.

 • Vierailija
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Mutta nämä ovat asuntomessut, eivät (pelkästään) sisustusmessut.. huomaisitteko, kuinka kiva layout talossa oli? Valo virtasi isoista ikkunoista, makkareita peräti kolme, oli avaruutta ja tilaa, vaikka neliöitä vain 120? Keittiö avoin, mutta silti vähän piilossa etteivät sotkut näy. Kylppärissä suihkuja oli kaksi. Jne.

Post A Comment